نوشته شده توسط : onlinetabliq

مشهد- ایرنا- رییس انجمن موسیقی خراسان رضوی گفت: هنرمندان و فعالان حوزه موسیقی استان در دوران سخت کرونا نیازمند حمایت و مدیریت بحران در این بخش هستند.

 

مجتبی خان قیطاقی روز سه‌شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: شیوع کرونا شرایط بسیار سخت به فعالان موسیقی این استان تحمیل کرده بطوریکه همه آنان خانه نشین شده و درآمدی ندارند.

 

وی ادامه داد: هرچند برخی کمکهایی از صندوق اعتباری هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به هنرمندان موسیقی انجام شده اما این کمکها کفایت نکرده و نتوانسته خسارت زیاد ناشی از توقف فعالیتهای آنان در دوران کرونا را جبران کند.

 

رییس انجمن موسیقی خراسان رضوی گفت: ورود فعالان موسیقی به فضای مجازی نیز کمکی به اقتصاد این بخش نکرده و حمایتی از فعالیتهای موسیقی در فضای مجازی هم انجام نشده است چرا که ساخت برنامه در این فضا و ارایه خدمات استودیویی بسیار گران است و فعالان موسیقی بضاعت مالی برای ساخت چنین برنامه هایی را ندارند.

 

وی افزود: بیش از ۲۰ هزار نفر فعال موسیقی سنتی، مقامی و پاپ در استان وجود دارند که کسب و کارشان به دلیل شیوع کرونا مختل شده و نیازمند حمایت هستند.

 

خان قیطاقی با اشاره به فعالیت بیش از ۴۰ آموزشگاه فعال موسیقی در خراسان رضوی ادامه داد: صاحبان آموزشگاه ها نیز در این دوران ناگزیر به پرداخت اجاره و هزینه های جانبی بسیار بودند و برای اینکه چراغ آموزشگاه را روشن نگه دارند، از جیب خود هزینه کرده اند.

 

وی گفت: تقویت اقتصاد موسیقی، مستلزم تشکیل یک کارگروه حرفه ای و مدیریت بحران فرهنگی و هنری است چرا که آسیب فعالان موسیقی در این دوران متوجه خانواده آنان و میراث موسیقی خطه خراسان می شود، اینکه از محل کارت هنرمندی خود سالی یکی دوبار کمک نقدی دریافت کنند، کافی نیست بلکه باید حمایت همه جانبه برای تقویت اقتصاد موسیقی انجام گیرد.

 

رییس انجمن موسیقی خراسان رضوی افزود: شرایط فعالان موسیقی این استان به هیچ وجه خوب نیست و حداقل انتظار آنان از مسوولان فرهنگی، اتخاذ سیاستهایی برای رونق کسب و کار آنها است.

ساخت تار غرب تهران

 



:: بازدید از این مطلب : 458
|
امتیاز مطلب : 268
|
تعداد امتیازدهندگان : 91
|
مجموع امتیاز : 91
تاریخ انتشار : سه شنبه 29 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

ششمین جشنواره موسیقی استان ایلام مجازی شد

ایلام _ ایرنا _ دبیر اجرایی ششمین جشنواره استانی موسیقی ایلام گفت: با توجه به شرایط کرونا و محدودیت های حضور مخاطبان در سالن های اجرای موسیقی و به جهت همراهی با مصوبات ستاد استانی کرونا، با تصمیم شورای سیاست گذاری ششمین جشنواره موسیقی استان، اجراهای این دوره جشنواره به صورت مجازی پخش می شود.

 

جواد یعقوبی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برگزاری جشنواره موسیقی استان در فضای مجازی نقطه ای عطف و تجربه ای در این دوره خواهد شد.

آموزشگاه سلفژ غرب تهران

وی ادامه داد: بر همین اساس ضبط حرفه ای اجرای گروه های حاضر در جشنواره با رعایت پروتکل های بهداشتی بر اساس جدول زمانبندی‌ آغاز و به زودی از سوی دبیرخانه جشنواره جدول اجراهای ششمین جشنواره موسیقی استان و بسترهای پخش منتشر و معرفی خواهند شد.

 

وی با ذکر اینکه همچنین بررسی آثار توسط هیات داوران غیر حضوری است افزود: پیش از این قرار بود ششمین جشنواره موسیقی استان ایلام از تاریخ ۳۰ تیرماه الی یکم مردادماه در سالن سینما فرهنگ واقع در مجتمع بزرگ فرهنگی و هنری ایلام برگزار شود.

 

یعقوبی یادآور شد: ششمین جشنواره موسیقی استان ایلام با ️محورهای موسیقی دستگاهی ایران (گروه نوازی - تکنوازی)، موسیقی بومی و محلی استان ایلام (گروه نوازی - تکنوازی)،️ موسیقی کلاسیک جهانی (تکنوازی) و در بخش های گروه نوازی (رقابتی)، ️آفرینش خلاقانه در تکنوازی (غیررقابتی) و ️اجرا و تجلیل از پیشکسوتان (جنبی) برگزار می شود.

 

 

 

 


:: بازدید از این مطلب : 552
|
امتیاز مطلب : 255
|
تعداد امتیازدهندگان : 80
|
مجموع امتیاز : 80
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

در برزیل؛

دستکش بیونیک قدرت انگشتان یک پیانیست را احیا کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، «ژوآو کارلوس مارچینس»، پیانیست و رهبر ارکستر مشهور با کمک دستکشی بیونیک بالاخره می‌تواند دوباره پیانو بنوازد.

 

این پیانیست برزیلی پس از چند دهه مبارزه با جراحت‌ها و بیماری‌های مختلف، قادر به نواختن پیانو نبود. اما اکنون می‌تواند با کمک دستکش به راحتی پیانو بنوازد. او پیش از این فقط می‌توانست با شست‌ها و گاهی اوقات با انگشت اشاره اش پیانو بنوازد.

 

او یکی از مترجمان بزرگ موسیقی به حساب می‌آید و اکنون قرار است به مناسبت شستمین سالگرد حضورش در سالن «کارنگی هال» نیویورک، دوباره در این سالن پیانو بنوازد. ابتلای او به یک بیماری دژنراسیون مغزی و جراحت در بازو هنگام بازی فوتبال مهارتش در نواختن پیانو را از بین برد. او ۲۴ عمل جراحی انجام داد تا توانایی حرکت انگشتانش را بازپس گیرد اما در نهایت سال گذشته مجبور به بازنشستگی شد.

در این میان اوبراتا بیزارو کاستا، طراح و نوآور یک جفت دستکش بیونیک با پوشش نئوپرن (نوعی لاستیک) به طور خاص برای این موسیقیدان ساخت.

 

پس از آنکه انگشتان مارچینس به کلیدهای پیانو فشار وارد می‌کند، دستکش بیونیک انگشتان او را به سمت بالا می‌کشد. کاستا می‌گوید: نخستین نمونه دستکش را براساس تصاویری از انگشتان مارچینس ساختم اما این نمونه اصلاً ایده آل نبود. در پایان یکی از کنسرت‌ها به مایسترو نزدیک شدم. کاستا به سرعت متوجه شد این دستکش اصلاً کارآمد نیست اما در نهایت مارچینس را به خانه اش دعوت کرد تا این پروژه را توسعه دهد.

 

کاستا و مارچینس چندماه را صرف آزمایش نمونه‌های مختلف کردند. در ماه دسامبر دستکش فعلی با هزینه ۱۲۵ دلار ساخته شد. اکنون مارچینس این دستکش‌ها را حتی موقع خواب از دستش بیرون نمی‌آورد.

آموزشگاه پیانو غرب تهران



:: بازدید از این مطلب : 545
|
امتیاز مطلب : 244
|
تعداد امتیازدهندگان : 73
|
مجموع امتیاز : 73
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

استرس را با شنیدن موسیقی آرام از خود دور کنید / بهترین پیشنهاد تکنوازی تار و سه‌تار

مریم اخوان توکلی معتقد است که گوش دادن به موسیقی آرامی مانند تکنوازی تار یا سه‌تار می‌تواند زمینه ترشح هورمون‌های آرام‌بخش در بدن را فراهم کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برنامه «ارغنون» با موضوع بررسی نقش موسیقی در سلامت جامعه، با حضور دکتر مریم اخوان توکلی (دکترای علوم تشریح و آناتومی و کارشناس موسیقی کودک و نواحی) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

اخوان توکلی در برنامه «ارغنون» گفت: «آناتومی» شاخه‌ای از علوم پایه‌ی پزشکی است و دانشجویان این رشته باید در دو سال ابتدایی تحصیل از «آناتومی» به طور کامل مطلع باشند. هر پزشک یا پرستار موفق برای کار در رشته‌ی تخصصی خود باید به آناتومی بدن انسان اشراف کامل داشته باشد.

بیشتر بخوانید: آموزشگاه تار غرب تهران

این کارشناس موسیقی با اشاره به ارتباط رشته آناتومی و موسیقی، توضیح داد: حنجره یکی از ارگان‌های اصلی بدن انسان است که وظیفه‌ی تنفس و دم و بازدم را بر عهده دارد. حنجره جعبه‌ی صوت [موسیقی] انسان است. ذات بشر به نیکی و طبیعت و مهربانی و پاکی گرایش دارد و صوت یا موسیقی هم جزء مهمی از ارکان طبیعت و پاکی است.

 

مریم اخوان توکلی گفت: تمام افراد ذاتا به موسیقی گرایش دارند. در حال حاضر علم پزشکی به سمت درمان‌های بدون دارو حرکت می‌کند. درمان‌های نگه‌دارنده یا بدون دارو با استفاده از طب مکمل [طب سوزنی و سنتی و غیره] بیمار را در فرآیند درمان قرار می‌دهند.

 

این کارشناس موسیقی با بیان این که موسیقی در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است، بیان کرد: هر شخص در طول روز به تناسب فعالیت‌ها و شغل خود سطح استرس متفاوتی را تجربه می‌کند و در نهایت باید بتواند آخر شب با شنیدن موسیقی استرس‌های مختلف را فراموش کند.

 

وی گفت: بسیاری از هورمون‌های بدن، انسان را برای تعقیب و گریز آماده می‌کنند. انسان‌های اولیه در اولین اقدام بعد از برخواستن از خواب باید از جان خود در برابر حمله حیوان‌های وحشی مراقبت می‌کردند و از طرفی دیگر به شکار می‌رفتند.

بیشتر بخوانید: لمینت دندان اقساطی

مریم اخوان توکلی با اشاره به این که زندگی مدرن چالش‌ها و استرس‌های متعددی را به انسان تحمیل می‌کند، افزود: گوش دادن به یک موسیقی آرام مانند تکنوازی تار یا سه‌تار می‌تواند زمینه ترشح هورمون‌های آرام‌بخش در بدن را فراهم کند.



:: بازدید از این مطلب : 511
|
امتیاز مطلب : 202
|
تعداد امتیازدهندگان : 75
|
مجموع امتیاز : 75
تاریخ انتشار : شنبه 26 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

نهمین برنامه آهنگ با موضوع مهاجرت و موسیقیدان با حضور سید علیرضا میرعلی‌نقی، پژوهشگر تاریخ موسیقی ایران و رضا مهدوی نوازنده و ناشر موسیقی با اجرا و کارشناسی سما بابایی چهارشنبه ۲۳ تیر ماه در صفحه اینستاگرام خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، در ابتدای این برنامه سید علیرضا میرعلی‌نقی با اشاره به تاریخ مهاجرت موسیقی‌دانان ایرانی بیان کرد: آخرین مهاجرت بزرگ اهل موسیقی ایران تقریباً به اواسط سلسله صفویه برمی‌گردد که مدارک و کتاب‌های مرجع آن موجود است. در آن دوره عده بسیار زیادی از موسیقیدانانی که اصالتاً متعلق به نواحی مختلف و فرهنگ های گوناگون اقلیم آن روز ایران بودند و حتی بعضی‌ها از خارج از اقلیم فرهنگی ایران آن روز به ایران آمده بودند و در پایتخت پادشاهی بزرگ آن زمان در اصفهان جمع شده بودند. اما به خاطر آزار‌ها و فشارها دچار عدم امنیت جانی، مالی و… شدند و مهاجرت کردند.

مقالات مشابه:آموزشگاه گیتار غرب تهران

وی افزود: پس از گذشت حدود ۳۰۰-۳۵۰ سال ما شاهد موج دیگر مهاجرت موسیقی‌دانان هستیم. اگر بخواهیم ریشه‌ای به این مسئله نگاه کنیم، تقریبا از سال ۱۳۵۳-۵۴ آغاز می‌شود که تعدادی از موسیقیدانان و عموما موسیقیدانان برجسته که شرایط کار در ایران را با روحیه و خواست‌هایشان مساعد نمی‌دیدند و بیشتر از همه مسئله‌شان روی عدم رعایت قانون کپی رایت، خواننده سالاری مطلق و ناهنجاری‌هایی که روح خلاقان اصلی موسیقی(آهنگساز و شاعر) را آزار می‌داد، تصمیم به مهاجرت از ایران گرفتند. برخی از موسیقیدانان رشته کلاسیک ایرانی از حدود اوایل سال‌های ۳۰ از ایران رفتند.

وی اضافه کرد: بخشی اوایل انقلاب مهاجرت کردند چون اساسا دیدگاه‌های حکومت تازه روی کار آمده جمهوری اسلامی، نه با نوع موسیقی آنان موافقت داشت و نه با موقعیتی که موسیقی آنان در آن اجرا می‌شد. تنی چند از آنان ماندند و سعی کردند خودشان را با شرایط سازگار کنند، اما باز هم یک تعدادی از آنان رفتند. بعد از آن موج مهاجرت موسیقیدانان بود که با انقلاب همراه بودند که با محدودیت و ممنوعیت مواجه شدند و البته بیشتر آنها در همان اواسط دهه ۶۰ به ایران برگشتند.

میرعلی‌نقی گفت: الان موج جدید مهاجرت موسیقیدانان است که از حدود اوایل دهه ۸۰ که ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های بود، مشکلات اقتصادی بیشتر شد، شرایط تولید موسیقی دشوار شد، آنها به حوزه کشورهای همسایه رفتند. بعد هم عده‌ای به آمریکا مهاجرت کردند و جذب جامعه ایرانی لس آنجلس بودند. عده‌ای که موسیقی های سنگین‌تر مانند کارهای ارکستر سمفونیک و… کار می کردند، مجذوب ارکستر‌های کوچک و بزرگ اروپایی شدند و بعضی از این‌ها که در ایران خواننده‌های مطرح و سلبریتی ها شدند، با پول کافی رفتند و رحل اقامت در آنجا افکندند. یعنی زندگی‌شان آن طرف است. در بینشان آهنگساز خیلی به ندرت است یا اصلا نمی‌بینید، نوازنده خیلی به ندرت می‌بینید، شاعر اصلا نمی بینید. اینها چند نفر خواننده به تعداد کمتر از انگشتان یک دست هستند که به هر حال توانستند با اقبال عمومی و فرهنگ جا افتاده خواننده سالاری، بار خودشان را ببندند و به ایران به شکل محل کار نگاه می‌کنند و نه محل زندگی.

در بخش دیگری از این نشست، میرعلی‌نقی درباره عواملی که باعث می‌شود یک هنرمند به فکر مهاجرت بیفتد، عنوان کرد: امکان یک زندگی راحت‌تر، مرفه تر، آزادی‌های بیشتر، هوای خوب، کیفیت بالای تغذیه و بهداشت و مهمتر از همه امکان تحصیل عالی برای بچه‌هایشان و امکان تفریح و گردش برای خودشان که مربوط به پولدارها است. عده زیادی نیستند و خیلی کم هستند. برای افرادی که پولدار نیستند، عدم امنیت مالی باعث می شود که خیلی‌هایشان اصلا وقتی به آنجا می‌روند، مجبورند کارهای دیگری به غیر از موسیقی انجام دهند و اصلاً جذب کارهای دیگر می شوند.

 

وی افزود: هرچه که شرایط سخت و سخت‌تر شود، امکان خلق موسیقی خوب دشوارتر می‌شود. الان بیشتر موسیقیدانهای سعی کردند در بهترین شرایط خانه بگیرند. خانه خیلی‌هایشان در جاهای خوش آب و هوا است. بسیار به ندرت موسیقیدانی پیدا می‌شود که مانند دهه ۴۰ و ۵۰ و ۶۰ و حتی ۷۰ مایل باشد که آپارتمانش در مرکز شهر باشد. به هر حال موسیقیدان هنرمند است و هنرمند نسبت به افراد دیگر روحیه حساس‌تر، لطیف تر و شکننده تر دارد، اختلاف بین کیفیت زندگی برایش کاملاً محسوس است و طبیعی است که دنبال کیفیت بهتری باشد. حتی آنهایی که خیلی از لحاظ بنیه مالی نتوانستند و نشده به ایده‌آلشان برسند، یک نوع شمال‌نشینی (در اقلیم مازندران، گیلان، گرگان) را اختیار کردند ک اگر خیلی امکانات و تسهیلاتی که در تهران هست، آن جا نیست، حداقل سکوت و آرامش است. در مجموع اساساً وقتی حال جامعه خوب نیست، شرایط برای موسیقیدان هم خوب نیست و آن چیزی که تولید می‌شود قاعدتاً خوب نیست.

مقالات دیگر:خانه سالمندان

وی درباره تاثیر مهاجرت در آثار هنرمندان اظهار کرد: اگر بخواهیم مسئله تغییرات را در تولیدات هنری بررسی کنیم، باید از عمر این مهاجرت حداقل ۱۵ سال بگذرد. از لحاظ تکنیکی بعضی ها به مایه تکنیکی بهتری مجهز شدند، بعضی‌هایشان در میانسالی و پیری درس خواندند و در درس خواندن موفق بودند اما منابع الهام، ایده‌ها و جهان و فضای حسی‌شان را از دست دادند. سرچشمه یک عده خشک می‌شود و یک عده به تکرار خودشان می پردازند. یک عده خورده خلاقیت‌هایی که می‌کنند و کارهای خوبی که ارائه می‌دهند، عمدتاً از فضای ایرانی فاصله می‌گیرد. شما نمی توانید در یک اقلیم نباشید و بعد با حس و حال آن اقلیم یک چیزی را بسازید و این خیلی هم ربطی به ژانر موسیقی ندارد.

همچنین رضا مهدوی نیز درباره علت مهاجرت برخی موسیقیدانان گفت: بحث اینترنت باعث و بانی خیلی از مهاجرت ها شده است. اینکه یک هنرمندی در این دوران کرونا مجبور است خانه نشین باشد، ساز و قلم نقاشی‌اش را در دست بگیرد، نویسندگی‌اش را کند و مجاز نیست بیرون برود، می‌خواهد پروتکل های پزشکی و بهداشتی را رعایت کند، کمترین و حداقل‌ترین امکانات همین سرعت اینترنت است که باید در اختیارش باشد تا بتواند به جامعه‌اش کمک کند و از طریق خانه به مردم امید افزایی داشته باشد. وقتی نیست، به کشور فقیر همسایه می‌رود. چون اینترنت پرسرعت دارند، هنرمندانشان با جهان ارتباط دارند. هنرمندان و موسیقیدانان ایرانی به نوعی نمی‌گویم ارتباط شما با جهان قطع است ولی ارتباط پیوسته‌ای هم وجود ندارد و طبیعی است که سعی می‌کنند، علی رغم میل باطنی خود مهاجرت کنند.

مهدوی درباره بحث هویت، ملیت و تاثیر مهاجرت بر اثر هنری عنوان کرد: این به روحیات هنرمندان برمی‌گردد. خیلی از هنرمندانی که در سرزمین خودشان و اصطلاحاً در خاک خودشان هستند، آدم‌های خیلی با احساس و اجتماعی نیستند، با همسایه‌ها ارتباط ندارند، عینک دودی می زنند تا دیگران ان‌ها را نبینند. عموماً خلوت‌خانه‌هایی در شمال ایران یا جاهای دیگر دارند. شاید در ظاهر زندگی اجتماعی دارند ولی آدم‌های تنهایی هستند که هیچ اقلیمی برایشان فرقی ندارد و عموما آثاری خلق می‌کنند که بین مردم جایگاه و پایگاهی ندارد. گاه در کلاس‌های درس و جاهایی که هستند خودشان می‌گویند که آدمهای بی عاطفه‌ای هستند ولی دانش موسیقی را دارند. اما احساس موسیقایی که نقطه وصل اولیه است و هر کس که اسمش هنرمند است، باید این را خدادادی داشته باشد، ندارند. آنها حسابشان جدا است.

وی ادامه داد: آنهایی که به هر دلیل می‌روند و هرچه از جغرافیای ایران دورتر می شوند، طبیعتاً حس و حالشان می‌خوابد. یعنی کاتالیزورها و محرک‌هایی می‌خواهند که عموماً به مواد مخدر یا چیزهای ناسالم روی می‌آورند و با آنها هم نمی‌توانند به دست بیاورند. اما وقتی در ایران هستند بایو سفر به دریای شمال، دریای جنوب، کویر ایران یا همین که روی پشت بام ساختمان‌شان در آسمان یک ستاره می بینند، الهام می گیرند و دست به خلق اثر می زنند. حالا یک دوره این افراد می روند و هر چه دورتر از اقلیم ایران می‌شوند، می‌بینیم که دست به خلاقیت هم که می‌زنند، یا ابتدایی جلوه می‌کند و یا در نهایت تکرار گذشته است. ما چیز جدیدی را تا الان نتوانسته ایم بینیم. اتفاقاً این فرد وقتی سن و سالی از آنها می‌گذرد، باز خواهان بازگشت با هر شرایطی به وطن خودشان هستند. چون می‌بینند جایی جز سرزمینشان مورد احترام مردم نیستند، در هر سرزمینی که بروند شهروند درجه ۲ و درجه ۳ می‌شوند، هنرشان آنجا خاستگاهی ندارد و اگر دارد در مراتب پایین است.

این پژوهشگر موسیقی بیان کرد: شما وقتی در بهترین جای دنیا و در آرامش هم باشید، اگر فکرتان جای دیگری باشد، مانند دانش آموزی می‌ماند که به زور به سر کلاس آوردند اما از پنجره حیات را نگاه می‌کند و می‌گوید کاش من جای بچه‌هایی بودم که با توپ پلاستیکی بازی می‌کنند. انسان هنرمند و انسانی که دارای احساسات و تاملات روحی است، طبیعتاً همیشه دچار این مشکلات خواهد شد و زمانی که در زمان و مکان خودش حضور ندارد، نمی‌تواند احساسش را دقیق و درست بیان کنند.

وی درباره علت موج جدید مهاجرت‌ها اظهار کرد: محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها در نوع خودش وجود دارد. یک هنرمندی که دارای توانایی و قابلیت است که در ارکستر سمفونیک تهران حضور داشته باشد ولی آزمون های سلیقه‌ای یا مدیریت سلیقه‌ای با یکی از ده‌ها هنرمند به گونه‌ای رفتار می‌شود که او عطا را به لقایش می بخشد. یک بخشی فنی و مدیریت‌های سلیقه‌ای است که تاکنون خیلی آسیب زده است، از قبل داشتیم و الان هم داریم و امیدوارم در آینده نخواهیم داشت. یک بخش بحث روحی و روانی شخص است، حالا آن شخص هنرمند یا از دیگر مردم باشد. او احساس می‌کند اینجا جا نیست، عرصه بر او تنگ است و محیط بازتری می‌خواهد می‌رود. حالا یا موفق می‌شود یا نمی‌شود که به خودش مربوط است.

مهدوی افزود: مسئله سوم زیاده‌خواهی من نوعی است. هنرمندی که فکر می کند شق القمر می‌کند، از همه متفاوت تر است و باید اصطلاحا شرایط لاکچری داشته باشد. طبیعتاً هنرمندان به واسطه حساسیت بیشتری که دارند و فکر می‌کنند به واسطه اینکه خداوند یک ودیعه الهی را برایشان گذاشته و توانستند از مردم متفاوت‌تر باشند، خواسته‌های درونی و بیرونی‌شان بیشتر می‌شود. اگر مورد اقبال عمومی در بین بالادستی‌ها و پایین دستی‌ها و مردمشان قرار نگیرند، سریع تصمیم به عزم سفر می گیرند. باید به لحاظ روانشناختی سمینارهایی در دانشکده‌ها برگزار شود و متخصصان امر آسیب‌شناسی کند که متاسفانه هیچ وقت جدی گرفته نشده است. برخی مسئولان گفتند که رفتند، چه بهتر. یک عده گفتند که چقدر بد که رفتند. هیچ انجمن و مجموعه‌ای نیامد بررسی کند و بخواهد که آنها دوباره برگردند یا دلجویی لازم دارند یا امکاناتی لازم است یا شرایطی باید فراهم شود که اگر آنجا هستند چقدر می توانند اینجا خدمت رسانی کنند. بالاخره ایرانی هر جایی باشد، باید برای وطنش خدمت کند. طبیعتاً یک اتریشی هر جای دنیا که باشد، باید برای کشور خودش خدمت کند. یک ژاپنی هم هر جای دنیا می‌رود و علم و دانش کشف می‌کند، وقتی هم وطن خودش را می‌بیند دوست دارد به او بیشتر خدمت کند.

وی اضافه کرد: موسیقی غذای روح انسان‌ها است. امیدوار هستم که در دولت جدید اتفاق بیفتد و دلجویی شود و شرایطی فراهم شود که هنرمندان ایرانی به هر طریق به کشورشان برگردند و حتی اجازه فعالیت پیدا کنند.

در بخش دیگری از این نشست مجازی، رضا مهدوی درباره بازگشت حبیب به ایران اظهار کرد: آقای حبیب آمد و خیلی هم خوب بود، شرایط مجوز گرفتن هم داشت درست می‌شد اما دوستانی که در مرکز، در دفتر موسیقی وزارت ارشاد بودند، متاسفانه توجه کافی و وافی نکردند و شرایط به گونه‌ای شد که ایشان عمرشان را از دست دادن هستند. انشاالله در آن دنیا برایشان جبران شود. خیلی‌ها باید پاسخگو باشند که حبیب را چرا ناراحت کردند، یک هنرمندی که سالم و درست بود، شرایط فراهم شد و در بین صدها هنرمندی که آن طرف هستند، او برگشت. قطعا باید اثرش تولید می‌شد. حتی او تقاضا داد. زمانی که آقای میرزمانی مدیرکل دفتر موسیقی بود، او یک آلبوم عاشورایی را پیشنهاد کرد ولی نامه امضا نشد. متولیان امر وزارت ارشاد باید بگویند که وقتی کسی به لحاظ امنیتی مشکلش حل می‌شود و به وطن برمی‌گردد، چرا در سطوح پایین‌تر باید از فعالیتش جلوگیری شود. خیلی از دیگر هنرمندان هم به نظرم شرایطی دارند که دیگر باید برگردند و خیلی دیر شده است.

منبع:گیتی آنلاین



:: بازدید از این مطلب : 505
|
امتیاز مطلب : 230
|
تعداد امتیازدهندگان : 81
|
مجموع امتیاز : 81
تاریخ انتشار : شنبه 26 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

گله حسن سمندری از مسئولان موسیقی مشهدحسن سمندری پیش از این به شهر‌آرا گفته بود از پس هزینه‌های درمان دخترش برنیامده و به‌ناچار دوتار یادگار پدرش را فروخته است. او به‌تازگی در گفتگو با ایلنا درباره حال‌وروز و وضعیت زندگی‌اش در یکی‌دو سال گذشته نیز گفته است: «واقعا نمی‌دانم چه بگویم و چگونه بگویم که مسئولان صدای مرا بشنوند. متأسفانه صدای ما به‌جایی نمی‌رسد و اگر هم شنیده شود، نتیجه‌ای ندارد.»

به گزارش شهرآرانیوز - حسن سمندری، فرزند استاد غلامحسین سمندری، که دغدغه‌اش تداوم موسیقی خراسان و باخزر است، این روز‌ها در ناامیدی و بی‌انگیزگی به‌سر می‌برد و در عرصه موسیقی هم فعالیت نمی‌کند. او چندی پیش پسرش و به‌تازگی نیز دختر جوانش را بر اثر بیماری از دست داده است. او پیش از این به شهر‌آرا گفته بود از پس هزینه‌های درمان دخترش برنیامده و به‌ناچار دوتار یادگار پدرش را فروخته است. او به‌تازگی در گفتگو با ایلنا درباره حال‌وروز و وضعیت زندگی‌اش در یکی‌دو سال گذشته نیز گفته است: «واقعا نمی‌دانم چه بگویم و چگونه بگویم که مسئولان صدای مرا بشنوند.

مقالات بیشتر:آموزشگاه دف غرب تهران

متأسفانه صدای ما به‌جایی نمی‌رسد و اگر هم شنیده شود، نتیجه‌ای ندارد. زندگی من از ۲ سال قبل تاکنون خیلی سخت‌تر شده است، چون با فاصله‌ای کوتاه ۲ فرزندم را از دست دادم. پسرم سرباز بود و پارسال پس از پایان خدمت در سن بیست‌ودوسالگی در دریا غرق شد و از دنیا رفت.

پس از این اتفاق، کمی بعد و هم‌زمان با تعطیلات عید نوروز بهاره، دختر بزرگم که ۲۷ سال داشت، کلیه‌اش را از دست داد و درگیر بستر و بیماری شد. این مشکلات به کنار، بیماری کرونا هم ۲ سال است زندگی مرا سخت‌تر از قبل کرده است، به این دلیل که هیچ فعالیتی در عرصه موسیقی نداشته‌ام.» او همچنین تاکید کرده است: «در ۲ سال گذشته مسئولان اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌رضوی سراغی از من نگرفته‌اند و حمایتی هم وجود نداشته است. حتی پس از این‌همه دشواری و مصیبتی که از سر گذراندم و بخش‌هایی از آن رسانه‌ای شده است، جویای حالم نشده‌اند. من از هیچ‌کس گله‌ای ندارم، اما از مسئولان موسیقی مشهد واقعا گله‌مندم.

زمانی که جوان‌تر بودم آن‌ها از من می‌خواستند در جشنواره‌ها حاضر شوم و من هم این کار را می‌کردم. من کسی نیستم، به مردم تعلق دارم و برای آن‌ها و با آن‌ها زندگی می‌کنم و برای هنردوستان نفس می‌کشم. واقعا حقم نیست که تا این حد به من بی‌توجهی و بی‌مهری شود. مدتی قبل استاد محمدرضا درویشی با یکی از مستندسازان تماس گرفته و از او خواسته بود درباره من مستندی تهیه کند. آقای درویشی به آن مستندساز گفته بود هیچ می‌دانی حسن‌آقا تخم دوزرده موسیقی استان خراسان است؟! واقعا راضی بودم فردی که الان هستم نباشم، اما زن و بچه‌ام از امکانات اولیه زندگی برخوردار باشند.»



:: بازدید از این مطلب : 530
|
امتیاز مطلب : 210
|
تعداد امتیازدهندگان : 67
|
مجموع امتیاز : 67
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

آزمون آنلاین تئوری موسیقی برگزار شد
رئیس انجمن موسیقی همدان از برگزاری آزمون آنلاین تئوری موسیقی خبر داد
آزمون آنلاین تئوری موسیقی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، علی آقامحمدی با بیان اینکه این آزمون به صورت سراسری برگزار شد، اظهار کرد: بیش از 200 هنرمند همدانی در آزمون آنلاین تئوری موسیقی شرکت کردند.

وی با تأکید بر اینکه از این تعداد، 60 هنرمند موفق به کسب نمره قبولی شدند، گفت: این آزمون در ره‌های سنی تا 12 سال، 12 تا 16 سال و بالاتر از 16 سال برگزار شده بود و شرکت‌کنندگان هم از اساتید موسیقی استان و هم از هنرجویان بودند.

آقامحمدی با بیان اینکه 9 نفر از استان موفق به کسب نمره کامل در این آزمون شدند، تصریح کرد: در هر رده سنی سه نفر برگزیده داشتیم که از آنها تجلیل خواهد شد. افرادی هم که در این آزمون موفق به کسب نمره قبولی شده‌اند، گواهی شرکت در آزمون دریافت می‌کنند.

آموزشگاه تنبور غرب تهران



:: بازدید از این مطلب : 504
|
امتیاز مطلب : 214
|
تعداد امتیازدهندگان : 66
|
مجموع امتیاز : 66
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

گلپر گیاهی است معطر که می‌توان از تمام بخش‌های آن در صنعت غذا و دارو استفاده کرد.

به گزارش فرتاک نیوز،این گیاه بومی ایران بوده و در نواحی نمناک کوهستانی ایران و حاشیه‌های آن می‌روید.دانه‌های گلپر بسیار نازک بوده و دارای طعم تند و معطر است. پودر دانه‌های این گیاه بیشترین کاربرد را برای مواد غذایی دارد،‌ به عنوان مثال پودر گلپر را می‌توان روی باقلای پخته،‌ عدس و دیگر حبوبات، سیب‌زمینی پخته و انواع سوپ‌ها و خورش‌ها و همچنین روی انار دانه شده پاشید.

این گیاه زینتی زیبا که به عنوان گونه های مهاجم آسیب رسان محسوب می شود, می تواند تا ارتفاع 150 سانتی متر رشد کند.

مقالات مشابه:گلفروشی جنت آباد

گل های سفید رنگش به اندازه 30 میلی متر پهنا دارند. گل هایش در طول ماه های دی تا شهریور وجود دارند. این گیاه از جنوب قفقاز در خاورمیانه سرچشمه می گیرد.

مایعات برگ هایش خاصیت شیمیایی خاصی دارند که به پوست آسیب می رسانند و وقتی کسی آن را لمس می کند، باید فوراً آن را بشوید. دانه های آن، دارای خواص خطرناک خاصی هستند که توانایی کشتن گیاهان نزدیک را دارند.

یکی از معروف ترین گیاهان در طب سنتی برای درمان بیماری های گوارشی به خصوص نفخ محسوب می‌شود.

برای بهره بردن از خواص ضدنفخ گلپر، بهتر است یک گرم از پودر دانه‌های این گیاه را همراه رازیانه بعد از غذا و با آخرین لقمه به اندازه نصف قاشق غذاخوری بخورید.

چای این گیاه نیز برای هضم غذا موثر و ضد نفخ است.

گلپر هضم‌کننده غذا و تقویت‌کننده معده است.جهت درمان رفلاکس معده، تهوع، استفراغ و سایرِ اختلالاتِ گوارشی کاربرد دارد.

پودر دانه گلپر می تواند به عنوان یک داروی کشنده برای بعضی کرمهای داخل روده مصرف می شود.

برای درمان کبودی و سیاهی دور چشم از سوی درمانگران توصیه شده است، برای تهیه ی این نسخه نیاز به برگ های خشک شده ی گلپر و مقداری روغن زیتون داریم.

اسانس دانه های گلپر، خاصیت ضدمیکروبی دارد و همانند سیر و پیاز شوینده معده محسوب می شود.

از این ادویه به عنوان نگهدارنده موادغذایی از فساد نیز استفاده می شود.

گلپر را جهت معالجه صرع، عفونت‎های عصبی و رفع ناراحتی‌های عصبی تجویز می‌کنند.

دمنوش این گیاه تحریک کننده اشتها است.

قطع کننده ی بلغم و دفع کننده ی باد و نفخ شکم است.

استفاده از عصاره های گیاه گلپر به کاهش مارکرها برای دیابت در بیماران کمک می کند.

 

رادیکالهای آزاد به عنوان عامل اصلی بیماریهای خطرناک مختلف مانند قلب، کبد، آلزایمر، سرطان و پارکینسون در نظر گرفته می شوند. این گیاه می تواند به عنوان یک ماده برای مبارزه با رادیکال آزاد مورد استفاده قرار گیرد.

گلپر خواص ضد التهابی قطعی را نشان می دهد. بنابراین برای درمان بیماری هایی مانند آرتروز و نقرس مفید است.

از آنجا که گلپر دارای ترکیبات مفید مختلفی از قبیل آلکالوئیدها، ترپنوئیدها و تری تروپن ها است، می تواند به سرعت تشنج را درمان کند.

 برای تقویت حافظه کاربرد دارد.

ضماد گلپر با موم و روغن جهت تسکین سیاتیک مفید است.

 مالیدن پخته ی گلپر با سرکه و پوست انار جهت بواسیر نافع است.

پاشیدن گرد گلپر روى زخم ‌هاى خوره ‌اى و جذام سودمند می ‌باشد.

چای ریشه آن را جهت درمان اختلالات تنفسی، اختلالات ریوی و عفونت‌های دستگاه تنفس تجویز می‌کنند.

گلپر را معمولا همراه با اسپند دود می کنند. گلپر یک میکروب زدای قوی و طبیعی برای منزل است. گلپر دارای بوی تند و تیزیست .دقت کنید هنگام دود کردن مقدار زیادی از آن استفاده نکنید.

عصاره این گیاه سمی است و در صورت تماس با پوست، باعث ایجاد حساسیت به نور خورشید می شود. فرد خارش ، قرمزی ، اگزما و نیش را تجربه خواهد کرد.

باعث ایجاد تپش قلب برای فرد می‌شود.

مصرف بیش از ۲ گرم گلپر در روز در دوران بارداری به‌خصوص ۳ ماهه اول جایز نیست، باعث سقط جنین یا زایمان زودرس می‌شود.

باعث آسیب و نارسایی مثانه و روده‌ها، یبوست مزاج در افراد گرم مزاج می‌شود، که در این حالت بهتر است همراه با غذاهای آبکی و با احتیاط مصرف شود.

باعث سردرد در گرم مزاجان می‎شود که در این موارد نیز بوییدن گلاب می‌تواند به رفع سردرد آن‎ها کمک کند.

طبع گلپر

مزاج گلپر گرم و خشک است.

مصلح گلپر

خیساندن در سرکه، بوئیدن کافور و یا گلاب، تخم خیار، تخم خربزه، صمغ عربی، شربت انار و سکنجبین مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج گلپر هستند.

از آنجا که گلپر طبیعت گرم و خشکی دارد، افراد گرم مزاج باید دانه‌های این گیاه را یک شب در سرکه بخوابانند و بعد از ۲۴ ساعت و خشک شدن دانه‌ها، آن را در روز، پودر و استفاده کنند.

مقالات دیگر:آسایشگاه سالمندان



:: بازدید از این مطلب : 516
|
امتیاز مطلب : 186
|
تعداد امتیازدهندگان : 63
|
مجموع امتیاز : 63
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

مصرف آویشن بر افزایش قد و طول عمر انسان تاثیر گذار است و روغن گیاه آویشن دارای خواصی مانند افزایش قدرت ذهنی، بهبود سلول‌های بدن، تسریع جریان خون و جوانسازی پوست است.

خواص شگفت انگیز آویشن برای بدن؛ از افزایش قد و طول عمر تا درمان فشار خون و جوانسازی پوست

به گزارش سلام نو به نقل از آریا، مادران باردار و مبتلایان به کم و پر کاری تیروئید از مصرف آویشن پرهیز کنند.

آویشن درختچه‌ای کوتاه و پر از شاخه‌های علفی و جزء خانواده گیاه نعناع است، این گیاه برای بهبود و درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود و یک آنتی اکسیدان قوی برای حفظ چربی‌های بدن در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد است.

مقالات مشابه:گلفروشی در اندرزگو

گیاه آویشن برای سلامتی مفید است، از گیاه و دمنوش آویشن در مصارف زینتی، آشپزی، مواد شوینده و مواد دارویی استفاده می‌شود.

مصرف آویشن بر افزایش قد و طول عمر انسان تاثیر گذار است و روغن گیاه آویشن دارای خواصی مانند افزایش قدرت ذهنی، بهبود سلول‌های بدن، تسریع جریان خون و جوانسازی پوست است.

مصرف گیاه آویشن باعث کاهش موخوره، فشار خون، سرطان روده بزرگ، پوسیدگی دندان و ریزش مو می‌شود.

روغن گیاه آویشن در تولید محصولاتی مانند صابون، شامپو، خمیر دندان و عطر کاربرد دارد.

این گیاه دارای خاصیت ضد باکتری است، ویتامین K موجود در آویشن باعث افزایش کلسیم، آهن بدن و بهبود پوکی استخوان می‌شود.

مبتلایان به کم و پر کاری تیروئید از مصرف آویشن خود داری کنند، مصرف زیاد گیاه و یا دمنوش آویشن در دوران بارداری احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد.

مصرف آویشن برای بعضی افراد مضر است، ماده شیمیایی تیمول ممکن است باعث کاهش ضربان قلب، افت دمای بدن، بروز حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه، سردرد و تاخیر در روند انعقاد خون شود.

مقالات دیگر:سالن عقد شیک



:: بازدید از این مطلب : 528
|
امتیاز مطلب : 147
|
تعداد امتیازدهندگان : 54
|
مجموع امتیاز : 54
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

به گزارش گروه اجتماعی یکتا پرس، گیاه پدیلانتوس (Devil’s backbone) از محبوب‌ترین گیاهان موجود در بازار و از خانواده افوربیاسه (Euphorbiaceae) است. این گیاه زیبا بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری مکزیک و آمریکای مرکزی است و جالب است بدانید که به دلیل فرم زیگزاگ ساقه، نام‌های دیگر گل پدیلانتوس، ستون فقرات شیطان و زیگزاگ است. پدیلانتوس در دو رنگ سبز و ابلق وجود دارد که با دریافت نور شدید رنگ برگ‌ها به قرمزی نیز می‌زند. ساقه‌های این گیاه فرم جالبی دارند و در محل رویش هر برگ به یمت آن کشیده شده اند و فرم زیگزاگی به خود گرفته اند. برگ‌های پدیلانتوس دمبرگ ندارند و مانند زاموفیلیا مستقیما به ساقه وصلند.

 

به دلیل ساقه‌های بلند و ایستاده، قرار دادن این گیاه در جلوی درب منزل و یا کنار ستون ها، گزینه بسیار مناسبی محسوب می‌شود. ارتفاع آن در خانه تا ۱ متر و در زادگاه خود تا ۳ متر افزایش می‌یابد. در صورت مناسب بودن تمامی شرایط، پدیلانتوس به گل می‌نشیند و گل‌های ظریف و قرمز رنگ تولید می‌کند.

 

گیاه پدیلانتوس سمی نیست، اما شیره‌ای که در وسط ساقه آن تولید می‌شود، ممکن است در صورت تماس با دست، برای پوست‌های حساس مضر باشد و ایجاد خارش کند. در اینصورت باید دست‌ها را با ژل شست و شو و یا کرم دست و صورت و روغن زیتون تمیز کنید.

 

شرایط نگهداری گیاه پدیلانتوس

نور:

این گیاه به نور نسبتا زیادی نیاز دارد و باید در مکانی با نور مناسب قرار بگیرد. توجه داشته باشید که پدیلانتوس را در معرض آفتاب مستقیم خورشید قرار ندهید، زیرا سبب سوختگی نوک برگ‌ها و چروکیده شدن آن‌ها می‌شود. بهترین مکان برای قرار گیری پدیلانتوس، پشت پنجره جنوبی و یا شرقی است تا نور مناسب برای رشد را دریافت کند. قرار گیری این گیاه در نور زیاد سبب کلفت شدن ساقه و متراکم شدن و گوشتی شدن برگ‌ها می‌شود و در صورتی که گیاه شما ابلق باشد، با دریافت نور زیاد حاشیه سبز رنگ برگها، صورتی می‌شود. نور بسیار کم نیز سبب ریزش برگ‌های سبز و زرد شدن برگ‌های زیرین می‌شود.

 

آبیاری:

پدیلانتوس نسبت به آبیاری حساس است و تنها زمانی اقدام به آبیاری مجدد کنید که خاک گیاه به عمق ۲ سانتی متری خشک شده باشد. در زمان آبیاری بهتر است به برگ‌های گیاه آب نپاشید و در فصول سرد آبیاری را کاهش دهید. آبیاری زیاد سبب پوسیدگی ریشه و ساقه و خشک شدن برگ‌های سبز می‌شود و خشکی کشیدن گیاه سبب خشک و چروکیده شدن برگها، نازک شدن ساقه و از بین رفتن گیاه می‌شود. در هر دو مشکل آبیاری کم یا زیاد ممکن است برگ‌ها جمع شوند و برای پیدا کردن علت، بهتر است به علائم دیگر و شرایط نگهداری گیاه رجوع کنید.

 

دما:

زادگاه پدیلانتوس مناطق گرمسیری است، اما این گیاه هوای خنک را بسیار دوست دارد. کاهش دما و نور زیاد سبب تغییر رنگ در برگ‌ها و صورتی شدن آن‌ها می‌شود و همین امر زیبایی گیاه را چند برابر می‌کند. توجه داشته باشید که پدیلانتوس تحمل سرمای شدید را ندارد و در صورت یحبندان‌های شدید باید آن را به داخل بیاورید و یا از پنجره دور کنید. در هوای بسیار گرم نیز بهتر است کمی پنجره را باز کنید تا هوای تازه را دریافت کند و ریشه از بین نرود.

 

رطوبت:

این گیاه به رطوبت حساسیت بالایی ندارد و در رطوبت معمولی اتاق نیز رشد می‌کند. اما پدیلانتوس نیز مانند تمامی گیاهان دوستدار رطوبت است و در صورت فراهم کردن رطوبت برای آن شاهد رشد بهتر و بیشتر آن خواهید بود.

کوددهی:

پدیلانتوس به کوددهی زیادی نیاز ندارد، اما می‌توانید در فصول رشد یعنی بهار و تابستان، گیاه را ماهی یک مرتبه کود مخصوص گیاهان زینتی تقویت کنید.

 

تعویض گلدان:

بهتر است هر ۲ یا ۳ سال یکبار در صورت مشاهده بیرون زدن ریشه ها، گلدان را تعویض کنید. پدیلانتوس نیز مانند دیگر گیاهان در گلدان کوچکتر بهتر رشد می‌کند بنابراین از قرار دادن این گیاه در گلدان بزرگ خودداری کنید. گلدان بسیار بزرگ، علاوه بر متوقف کردن رشد گیاه، به ریشه نیز آسیب وارد می‌کند.

 

خاک:

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در ترکیب خاک پدیلانتوس رعایت کرد، سبک بودن و زهکشی خاک است. در صورتی که خاک این گیاه زهکشی خوبی نداشته باشد، آب اضافه از آن خارج نمی‌شود و ریشه غرقاب شده و می‌پوسد. خاک معمولی برای پدیلانتوس مناسب است، اما ترکیب خاک برگ، شن و ماسه نیز برای آن گزینه خوبی محسوب می‌شود.

 

گلدهی:

در فصل تابستان یا پاییز در انتهای ساقه‌های پدیلانتوس، گل‌های کوچک و ظریف قرمز، صورتی یا زرد به صورت خوشه‌ای شکوفا می‌شوند. این گل‌ها تزیینی نیستند و تنها برای عمل گرده افشانی و تولید بذر استفاده می‌شوند.

 

هرس:

این گیاه رشد زیادی دارد و پس از مدتی به دلیل طویل شدن ساقه ها، زیبایی خود را از دست می‌دهد. برای زیباتر شدن گیاه و داشتن رشد بهتر هرس شاخه‌ها و قلمه گیری از آن‌ها ضروری می‌شود. بهتر است هرس ساقه‌ها در زمستان و از شاخه‌های مسن شروع شود و حداکثر تا یک سوم طول آن‌ها کوتاه شود.

مقالات دیگر: گل فروشی پونک

 



:: بازدید از این مطلب : 517
|
امتیاز مطلب : 165
|
تعداد امتیازدهندگان : 54
|
مجموع امتیاز : 54
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 تير 1400 | نظرات ()