نوشته شده توسط : onlinetabliq

خبرگزاری صدا و سیما:با توجه به افزایش آمار ابتلا و مرگ و میر بیماران کرونایی در کردستان، نظارت بر مراسم‌های عروسی در تالار‌ها و باغ‌های خصوصی بیشتر می‌شود و با متخلفان برخورد جدی قانونی خواهد شد.

علت افزایش آمار ابتلا به کرونا در کردستان چیست؟به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی کردستان روز گذشته و در یک رکورد جدید و کم سابقه ۵۰۰ نفر در استان به ویروس کرونا مبتلا شدند و این یک رکورد کم سابقه از ابتدای شیوع این بیماری در استان است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی را از علل اصلی افزایش این بیماری اعلام کرد و گفت: در دو روز گذشته ۱۷ نفر در استان جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست دادند.

مقالات بیشتر:باغ تالار شرق تهران

ابراهیم قادری با اشاره به تعطیلی تالار‌های عروسی و برگزاری مراسم‌های ازدواج در مکان‌های مختلف از افزایش نظارت‌ها خبر داد و گفت: شرط برگزاری مراسم‌ها جمعیت کم و داشتن حداقل یک دُز واکسن افراد است و در غیر این صورت برگزاری مراسم ممنوع است.

رئیس اتحادیه تالار‌های شهر سنندج گفت: در شهر سنندج ۱۸ تالار عروسی مجوز فعالیت دارند، اما با توجه به وضعیت قرمز کرونا هیچ مراسمی در این مکان‌ها برگزار نمی‌شود و گشت‌های شبانه برای برخورد با باغ‌های خصوصی که مراسم‌های عروسی در آن برگزار می‌شود افزایش یافته است.

مقالات دیگر:سالن عقد شیک



:: بازدید از این مطلب : 521
|
امتیاز مطلب : 555
|
تعداد امتیازدهندگان : 192
|
مجموع امتیاز : 192
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

معاون بهزیستی:

۲۷۰ نفر در خانه‌های سالمندان سیستان و بلوچستان نگهداری می‌شوند

 

بهترین خانه سالمندان

زاهدان- ایرنا- معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی سیستان و بلوچستان گفت: هم‌اینک ۲۰۰ سالمند در مراکز شبانه روزی و ۷۰ سالمند به صورت روزانه در خانه‌های سالمندان استان نگهداری می‌شوند.

 

مراقبت های بعد از لمینت دندان

امین الله هاشمزهی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: سه مرکز شبانه روزی نگهداری از سالمندان در زاهدان و زابل را به عهده دارند که به تازگی یک مرکز دیگر نیز در زاهدان ویژه آقایان با ظرفیت ۳۰ نفر افتتاح شده است.

 

وی گفت: ۲ مرکز نگهداری از سالمندان به صورت روزانه نیز در زاهدان و زابل وجود دارد که از صبح تا ظهر خدمات کار درمانی، گفتار درمانی و مشاوره به افراد سالمند ارائه می دهد.

 

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی سیستان و بلوچستان افزود: در مراکز شبانه روزی سالمندانی که خانواده توان مالی مناسبی برای نگهداری این افراد را ندارند یا افراد مجهول الهویه نگهداری و تمامی خدمات به آنان ارائه می شود.

 

وی بیان کرد: به منظور نگهداری از سالمندان باید ماهیانه مبلغی از سوی خانواده و سازمان بهزیستی به مراکز پرداخت شود که در این استان تنها بهزیستی هر ماه مبلغی را به عنوان یارانه پرداخت می کند و متاسفانه از سوی خانواده ها هزینه ای پرداخت نمی شود.

 

هاشمزهی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط ویژه کرونا و اینکه سالمندان جزو گروه پرخطر هستند، در بحث نگهداری، درمان و قرنطینه اقدامات خوبی انجام شده اما بالا بودن هزینه ها مشکلی جدی برای مراکز نگهداری از سالمندان است زیرا تنها با یارانه سازمان بهزیستی خدمات دهی امکانپذیر نیست.

 

وی گفت: بحث مشارکت های مردمی در زمینه نگهداری از سالمندان در سیستان و بلوچستان بسیار ضعیف است که باید در این زمینه خانواده ها و خیرین حمایت و مشارکت کنند.

 

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی سیستان و بلوچستان افزود: برنامه ها در سازمان بهزیستی خانواده محور است و در تلاشیم مراقبت از سالمندان در منزل انجام شود و بهزیستی تنها هزینه های نگهداری از معلول و سالمند یا حق پرستاری را پرداخت کند.

 

وی با بیان اینکه ۳۲ هزار سالمند در سیستان و بلوچستان از خدمات بهزیستی بهره مند هستند. اظهارداشت: در این استان به دلیل فرهنگ غنی، سالمندان یا معلولین بیشتر در خانه و توسط خانواده نگهداری می شوند.

 

 

 

 


:: بازدید از این مطلب : 502
|
امتیاز مطلب : 543
|
تعداد امتیازدهندگان : 190
|
مجموع امتیاز : 190
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

اینکه یک گیاه، داروئی باشد به این معنی نیست که حتماً در درمان و در ارتباط با خواصی که به آن نسبت می‌دهند مؤثر باشد چرا که میزان مواد مؤثره گیاه به عوامل متعددی نظیر نوع خاک، میزان آب، دما، ارتفاع محل رویش، شرایط پرورش، زمان و نحوه جمع‌آوری

تحریریه زندگی آنلاین : اصطلاح گیاه داروئی به آن دسته از گیاهان اطلاق می‌گردد که دارای خواص درمانی شناخته شده‌ای هستند و حداقل مواد مؤثره برای ایجاد اثر درمانی و داروئی مربوطه را دارا می‌باشند.

 اینکه یک گیاه، داروئی باشد به این معنی نیست که حتماً در درمان و در ارتباط با خواصی که به آن نسبت می‌دهند مؤثر باشد چرا که میزان مواد مؤثره گیاه به عوامل متعددی نظیر نوع خاک، میزان آب، دما، ارتفاع محل رویش، شرایط پرورش، زمان و نحوه جمع‌آوری، خشک کردن، بسته‌بندی و نحوه انبارداری بستگی دارد.

مقالات بیشتر:گل فروشی ستارخان

 بعضاً گیاهانی که به ظاهر داروئی هستند به دلیل کمبود مواد مؤثره قادر به اثرگذاری درمانی نمی‌باشند. کیفیت گیاه داروئی را از ظاهر آن نمی‌توان ارزیابی کرد و فقط پس از تعیین مقدار مواد مؤثره‌ آن در آزمایشگاه و انجام تست‌های میکروبی و قارچی و خرده‌نگاری آن می‌توان به اظهارنظر پرداخت.

بسیاری از گیاهان داروئی موجود در بازار که در عطاری‌ها و سایر مراکز فروش در دسترس می‌باشند از مرغوبیت و کیفیت لازم برخوردار نیستند و بعضاً به دلیل شرایط نامناسب جمع‌آوری و نگهداری دچار آلودگی‌های قارچی و میکروبی می‌باشند که با چشم دیده نمی‌شود. در یک گیاه داروئی مواد مؤثره‌ متعدد با ساختمان‌های ملکولی متفاوتی وجود دارند که گاهی تعداد آنها به بیش از هزار ماده به مقادیر کم و زیاد می‌رسد. این مواد در طول زمان رشد گیاه به مرور به وجود می‌آیند و کم و زیاد می‌شوند و یا تبدیل به مواد دیگر می‌شوند به این ترتیب زمان جمع‌آوری گیاه مهم است. گیاه داروئی باید در زمانی برداشت شود که بیشترین موادِ دارای خاصیت درمانی در آن موجود باشد. پس از آن نحوه‌ جمع‌آوری، خشک کردن، بسته‌بندی، نگهداری و انبارداری نیز در میزان مواد مؤثره و آلودگی میکروبی و قارچی آن مؤثر است.

داروی گیاهی چیست؟

داروی گیاهی داروئی است که با استفاده از مواد مؤثره استحصالی از گیاهان داروئی به اشکال مختلف داروئی نظیر قرص، شربت، قطره، پماد، کپسول و غیره، فرمولاسیون و ساخته می‌شود. یک داروی گیاهی معمولاً حاوی تعداد زیادی ماده‌ مؤثره است و مقدار مواد مؤثره‌ اصلی آن اندازه‌گیری شده است.

 با مصرف و تجویز یک داروی گیاهی توسط پزشک و داروساز وضعیت ورود انواع مواد مؤثره به بدن بیمار تحت کنترل می‌باشد و همین موضوع یک وجه تمایز مهم و رجحان مصرف داروی گیاهی به گیاه داروئی می‌باشد چرا که در مصرف گیاه داروئی میزان مواد مؤثره وارده به بدن نامشخص بوده کنترلی روی آن نیست در حالی‌که با مصرف یک داروی گیاهی استاندارد شده و دارای مجوز از اداره داروی وزارت بهداشت، میزان مواد مؤثره‌ وارده به بدن مشخص می‌باشد و تنظیم دوز درمانی دارو ممکن می‌گردد. به دلیل تنوع و تعدد مواد مؤثره در داروهای گیاهی، اغلب اثرات یک داروی گیاهی متعدد و حتی خیلی اوقات از یک داروی گیاهی می‌توان در بیماری‌های کاملاً متفاوتی استفاده کرد.

 

به‌عنوان مثال بیش از دو هزار سال است که از گیاه بابونه در درمان مشکلات گوارشی و التیام زخم‌ها و التهابات مجرای گوارش و اسپاسم‌های (پیچش‌های) معده و روده استفاده می‌شود. همین گیاه و داروهای ساخته شده از آن در دستگاه تنفسی نیز مؤثر بوده هنگام سرماخوردگی و سرفه در کاهش علائم آزار دهنده آن موثرند. از طرفی در بابونه یک ماده مؤثره بنام آپی‌ژنین وجود دارد که دارای اثرات آرامبخشی می‌باشد و خواب را تنظیم می‌کند. مجموعه‌ این اثرات درمانی به دلیل مواد مؤثره‌ مختلف این گیاه که ساختار ملکولی متفاوتی نیز دارند به دست می‌آید. به دلیل همین تنوع مواد و مقادیر متفاوت آن در یک گیاه دارویی و خواص مختلف درمانی آن همیشه بهتر است از یک داروی گیاهی دوزاژ شده و استاندارد و طبق راهنمای مصرف آن استفاده کنیم. در اصطلاح بین‌المللی به گیاه داروئی «Medicinal herb» یا «Medicinal plant» و به داروی گیاهی «Herbal medicine» گفته می‌شود. بسیاری از داروهای گیاهی به دلیل احتمال کم بروز سمیت و عوارض به صورت بدون نسخه نیز قابل عرضه و فروش در داروخانه‌ها می‌باشند.

بعضاً می‌بینیم که در بروشورها و مقالات از اسامی لاتین برای یک گیاه داروئی استفاده شده است که برای روشن شدن انواع این نام‌ها توضیحاتی را عرض می‌کنم. نام علمی یک گیاه که معمولاً در کتابهای علمی و مقالات تخصصی و بروشورهای داروئی ذکر می‌شود و بعضاً به‌صورت پراکنده در نشریات و کتاب‌‌های غیر تخصصی نیز به آن برمی‌خوریم، یک نام مورد استفاده‌ی عمومی و یکسان در تمام دنیاست و در همه کشورها‌ی دنیا زبان مشترک اطلاق یک گیاه داروئی می‌باشد. نام علمی سه قسمت دارد که قسمت اول با حروف بزرگ انگلیسی شروع می‌شود و نام جنس گیاه است قسمت دوم بطور کامل با حروف کوچک انگلیسی نوشته می‌شود و بیانگر گونه‌ گیاه است و قسمت سوم که با حرف یا حروف بزرگ نوشته می‌شود بطور اختصار نام دانشمند نام گذارنده را بیان می‌کند به‌عنوان مثال گیاه بابونه با نام علمی «ماتریکاریا کامومیلا» به صورت زیر نوشته می‌شود: MatricariachamomillaL. که «Matricaria» بیانگر نام جنس گیاه «chamomilla» نام گونه گیاه و «L.» به اختصار بیانگر لینه دانشمند نام گذارنده آن است.

راه دوم بیان نام یک گیاه در دنیا، استفاده از نام عمومی آن است. نام عمومی در واقع معروف‌ترین نام گیاه است که در کتب و مقالات و یا میان عموم مردم دنیا رایج است. این نام ممکن است شبیه به قسمتی از نام علمی یا متفاوت با آن باشد مثلاً نام عمومی گیاه بابونه «کامومیل» می‌باشد که از نام گونه گیاه گرفته شده است ولی نام عمومی گیاه «Lawsoniainermis»، «Hehna» یا همان حنائی است که همگی می‌شناسیم. راه دیگر نام بردن از یک گیاه، نام متعلق به یک کشور خاص است که به «Region name» معروف است که ممکن است در چند کشور مشابه باشد. چهارم نام محلی یک گیاه است که به آن «Local name» می‌گویند و معمولاً در یک کشور یا یک منطقه خاص استفاده می‌شود. در یک کشور ممکن است برای یک گیاه چندین نام محلی متفاوت وجود داشته باشد. اطلاق نام تجاری و نام مترادف نیز از راه‌های دیگر نام بردناز یک گیاه هستند.

داروهای شیمیائی که ملکول‌ها و مواد مؤثره‌ آن توسط بشر و در آزمایشگاه ساخته می‌شود معمولاً از یک یا تعداد معدودی مواد مؤثره ساخته می‌شود و به اشکال داروئی مختلف نظیر آمپول، کپسول، قرص، پماد، قطره و... وجود دارد. اثرات درمانی و مکانیزم اثر ملکول‌های دارو‌های شیمیائی مشخص می‌باشد و عموماً ‌علاوه بر اثرات درمانی، عوارض جانبی مختلفی نیز از خود بجا می‌گذارند که این اثرات و عوارض بسته به نوع دارو و فیزیولوژی بدن افراد متفاوت می‌باشد.

در داروهای گیاهی برخلاف داروهای شیمیائی از مواد مؤثره‌ طبیعیِ استحصالی از گیاه داروئی استفاده می‌شود. به دلیل ساختار طبیعی و سازگاری این مواد با بدن، عوارض کمتری را از خود نشان می‌دهند. لازم به ذکر است که ملکول‌های موجود در گیاه نیز ساختمان شیمیائی دارند و تفاوت آنها این است که ساخته دست بشر نیستند وگرنه آنها نیز از اتم‌های عناصر ترکیب شده‌اند و با پیوند‌های شیمیائی و بر مبنای قوانین فیزیک و شیمیائی به هم متصل شده‌اند. بنده، نگارنده‌ این مقاله همیشه از مواد مؤثره‌ به کار رفته در داروهای شیمیائی به‌عنوان «ملکول‌های بشر ساخت» و از مواد موثره‌ی به کار رفته در داروهای گیاهی به‌عنوان «ملکول‌‌های خدا ساخت» یاد می‌کنم.

 

 دلائل مختلف ساختاری و ماهیتی برای کمتر بودن عوارض ملکول‌های مواد مؤثره‌ داروهای گیاهی وجود دارد که بحث در این مورد از موضوع این مقاله خارج است. امیدوارم با توضیحات مختصری که عرض کردم تا حدودی به روشن‌تر شدن مفاهیم گیاهان داروئی و داروهای گیاهی کمک شده باشد.

مقالات دیگر:خانه سالمندان فاطمی



:: بازدید از این مطلب : 517
|
امتیاز مطلب : 575
|
تعداد امتیازدهندگان : 190
|
مجموع امتیاز : 190
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

رنگرزی، هنری کهن و زیبا در چهارمحال و بختیاری/ رنگ‌هایی که به فرش خانه شما جان می‌بخشند

 

قالیشویی شهرک آزادی

در صنعت قالی بافی هنر رنگرزی اهمیتی تقریباً یکسان با طراحی و بافندگی دارد و اصولاً بدون وجود رنگ نقشی آفریده نمی‌شود....

 

قالیشویی فرجام

در صنعت قالی بافی هنر رنگرزی اهمیتی تقریباً یکسان با طراحی و بافندگی دارد و اصولاً بدون وجود رنگ نقشی آفریده نمی‌شود.

به گزارش بصیرآنلاین، هنر ایران، سراسر پر از ظرافت‌هایی است که بخش اعظم آن در صنعت فرش به ظهور رسیده است. از این میان فرش دستبافت ایران با نقش و نگار‌های رنگارنگ و زیبایش، در جهان زبانزد شده است.

 

اما آن چه فرش را به این جایگاه رسانده دست‌های رنگرزانی است که با رنگ‌های زیبا و اصیل و حساب شده جلوه‌گاه هنر اصیل این مرز و بوم و درحقیقت پایه‌گذاران تمدن ایرانی بوده‌اند، تاجایی‌که می‌توان ادعا کرد صنعت فرش‌بافی هم‌زاد ایران و ایرانی است.

 

بنابراین یکی از علل مرغوبیت و معروفیت قالی ایران، زیبایی و دوام رنگ‌های آن است که با رنگرزی طبیعی سنتی حاصل شده است، رنگ‌هایی که حاصل دست‌های مردان هنرمندی است که سال‌ها هنر خود را در رنگ‌آمیزی الیاف و خامه‌های فرش صرف کرده‌اند.

 

رنگ رنگرزی فرش را به طور قطع می‌توان یکی از مهمترین گزینه‌هایی معرفی کرد که قادر است زیبایی و جلوه خاصی به فرش‌های دستباف ببخشد.

 

اصول تقسیم بندی انواع رنگ‌ها در رنگرزی بسیار متفاوت است، از خواص و ساختمان اصلی رنگ‌ها گرفته تا نوع مصرف آن‌ها برای محصولات مختلف از پارچه، لباس، نخ و چرم گرفته تا خامه‌های استفاده شده در بافت قالی.

 

در صنعت قالی بافی هنر رنگرزی اهمیتی تقریباً یکسان با طراحی و بافندگی دارد و اصولاً بدون وجود رنگ نقشی آفریده نمی‌شود.

 

رنگرزی هنری کهن و زیبا در چهارمحال و بختیاری/ رنگ‌هایی که به فرش خانه شما جان می‌بخشند

 

علم رنگرزی در گذشته بسیار پیچیده بود و رموز آن همیشه در خانواده‌های رنگرز باقی می‌ماند و کمتر کسی می‌توانست از اسرار آن آگاهی یابد.

 

هر رنگرز با به کار بردن شیوه‌های مخصوص به خود رنگ‌هایی با تونالیته‌های مشخص را تولید می‌کند که مشابه آن‌ها را تقریباً در سایر کارگاه‌ها نمی‌توان یافت به همین دلیل رنگ یکی از عوامل تشخیص بافت‌های مناطق مختلف است.

 

قدمت رنگرزی

گفته می‌شود پس از این که انسان با کشاورزی و دامپروری به امرار معاش پرداخت، به استفاده از پشم گوسفندان به عنوان زیر انداز روی آورد. نمدبافی و نمدسازی حاصل این دوران بود که پشم‌ها را بدون نقش و نگاره، به صورتی که قابل استفاده باشد در می‌آوردند.

 

کم کم رنگ پردازی در پشم و الیاف مورد توجه انسان قرار گرفت و به تدریج حرفه‌ای به عنوان رنگرزی ایجاد شد. از این رو بیراه نیست اگر این پیشه را به عنوان یکی از کهن‌ترین شغل‌های بشری در نظر بگیریم.

 

قدیمی‌ترین اسناد مربوط به رنگرزی متعلق به ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است. در آن زمان رنگرز‌ها کالا‌های ابریشمی خود را به رنگ‌های مختلف رنگرزی می‌کردند، از این اسناد تاریخی می‌توان نتیجه گرفت که رنگرزی در آن موقع یک فعالیت متداول بوده است.

 

حرفه‌ای پر رمز و راز

در گذشته رنگرزی شغلی بود که در خانواده‌های خاصی نسل به نسل منتقل می‌شد و اصرار و فوت و فن‌های آن به خاطر حفظ مزیت‌ها در رقابت با دیگران فاش نمی‌شد. به طوری که هر رنگرز با به کار بردن شیوه‌های مخصوص خود، رنگ‌هایی با تنالیته‌های مشخص را تولید می‌کرد و مشابه آن در کارگاه‌های رنگرزی دیگر یافت نمی‌شد. از این رو تشخیص نوع رنگ یکی از راه‌های تشخیص بافت‌های مناطق مختلف است.

 

رنگزا‌ها به دو دسته طبیعی و شیمیایی، تقسیم می‌شوند، و گروه سوم با ترکیب رنگ‌های طبیعی و شیمیایی ساخته می‌شود.

 

هنر رنگرزی

 

مواد رنگزای طبیعی استفاده شده در فرآیند رنگرزی، ریشه طبیعی داشته و با توجه به منبع استخراج آن‌ها در سه گروه زیر قرار دارند:

 

۱- آن‌هایی که از مواد معدنی به دست می‌آیند، مثل خاک سرخ؛

۲- مواد رنگی به دست آمده از جانوران، مانند قرمزدانه و صدف فرفری؛

۳- رنگدانه‌های به دست آمده از ریشه، گل، برگ، میوه و پوست نباتات. گیاهان رنگزا نیز خود به سه دسته تقسیم می‌شوند:

 

الف) گیاهان رنگزای بدون مازوج شامل روناس، اسپرک، نیل، چغندر، پوست پیاز.

ب) گیاهان رنگزای با مازوج نظیر پوست انار، بلوط (جفت)، پوست گردو، گزنه.

ج) گیاهان رنگزای غیر مرسوم نظیر زعفران، گنیما، شوند، لرگ و تیره سرخاب.

 

در ایران بیش از ۱۰۰ نوع رنگینه گیاهی به ثبت رسیده که از نظر ثبات از درجات مختلفی برخوردار است و بعضی از آن‌ها دارای ثبات کمی بوده و برای عوض کردن «شید» رنگ‌های دیگر استفاده می‌شوند.

 

هنر رنگرزی

 

دسته‌ای دیگر دارای رنگینه‌هایی با ثبات عالی و متوسط هستند و در رنگرزی سنتی نقش مؤثری دارند. «مهم‌ترین انواع رنگ‌های سنتی و طبیعی قالی ایران عبارتند از: اسپرک (زرد)، روناس (قرمز و قهوه ای)، قرمزدانه (قرمز)، نیل (آبی)، بَقَم (بنفش)، زعفران (زرد)، زردچوبه (زرد)، کاه (زرد)، گندل (زرد)، پوست گردو (خاکستر تا مشکی)، مازو (فیلی و موشی)، برگ مو (چمنی و لیمویی)، وسمه (آبی)، آلبالو (قرمز)، توت قرمز (قرمز)، صدف ارغوان (قرمز)، گلسنگ (قرمز)، هلیله (قهوه ای)، حنا (نارنجی و قهوه ای)، جفت (شتری)، سماق (خرمایی تا قهوه ای)، پوست انار (زرد تیره)، بزغنچ (خاکستری تا مشکی).»

 

رنگرزی هنری کهن و زیبا در چهارمحال و بختیاری

گرچه از تاریخچه دقیق رنگرزی چهارمحال و بختیاری اطلاعی در دست نیست، اما بر حسب سفرنامه‌ها و کتب قدیمی، تاریخ رنگرزی در ایران به حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد می‌رسد.

 

از آنجا که رنگرزی‌های استان معمولاً بر روی چیز‌هایی انجام می‌گیرد که از مواد فسادپذیر مانند پشم تشکیل شده است، آثار به‎جامانده از گذشته‌های دور در این زمینه، یا وجود ندارد یا اندک است.

 

در سفرنامه‌های مختلف، صحبت از قالی‌های سبز رنگ و فیروز‌ه‌ای در خانه‌های مناطق بختیاری نشین در ایذه و ارجان به میان آمده که نشان دهنده قدمت بالای سابقه هنر رنگرزی در چهارمحال و بختیاری است.

 

رنگ عنصر جدایی ناپذیر طبیعت است که بیشتر مواد عالم از جاندار و بی جان، کم و بیش از آن بهره برده‌اند.

 

بسیاری از اشیا و پدیده‌ها از سنگ و آب و خاک تا گل‌ها و درختان و درخشش پر تلألو و خیال‌انگیز بال و پر پرندگان تا طلوع و غروب و رنگین کمان، با اشکال و جاذبه‌های رنگارنگ جلوه‌گر می‌شود.

 

وجود نساجی و بافته‌های داری از گذشته‌های دور در استان، نقش رنگرزی و رنگ آمیزی با استفاده از مواد موجود در طبیعت و پیوند ناگسستگی و جدایی ناپذیر آن‌ها را نشان می‌دهد.

 

هنر رنگرزی

 

‌می‌توان گفت: شهرت جهانی قالی چالش‌تر و دیگر بافته‌های داری و نساجی چهارمحال و بختیاری نیز مرهون رنگرزی هنر‌مندان این منطقه می‌باشد.

 

تا چند دهه قبل، هنر رنگرزی تنها منحصر به استادان، هنرمندان و پیشکسوتان این رشته نبود، بلکه بیشتر بافندگان قالی و سایر دستبافت‌ها با این هنر سنتی آشنایی کامل داشتند و ترجیح می‌دادند رنگ‌های مورد نیاز بافت را شخصاً تهیه و رنگ آمیزی کنند و برای همین، تنوع و کیفیت برتر رنگ‌های به کار رفته، از ویژگی فرش چهارمحال مانند قالی‌های چالشتری، شهرکردی، پیربلوطی، قهفرخی و سامانی قلمداد می‌گردد.

 

با گذشت زمان و پیدایش تکنولوژی‌های نو و به علت تقاضای بازار برای تولید بیشتر قالی، کارگاه‌های متمرکز رنگرزی به وجود آمد و کم کم رنگرزی‌های خانگی جای خود را به رنگرزی‌های کارگاهی که قابلیت افزایش کمیت داشت، سپرد که تا کنون هم ادامه دارد.

 

اما حفظ، احیا، پاسداشت و ترویج هنر‌ها و صنایع دستی بومی و سنتی و آثار ارزشمند و ماندگار تاریخی و فرهنگی و انتقال آن به نسل‌های بعد، از ضروریات جامعه و قومیت‌های مختلف در همه دوران‎هاست.

 

آثار، هنر‌ها و فرهنگ‌هایی که به دلیل برخاستن و ارتباط با آداب و رسوم و لایه‌های گوناگون زندگی و اعتقادات مردم و طبیعت و اقلیم مناطق، همواره جذاب و شیرین و پرطرفدار است.

 

انتخاب رنگ در فرش یکی از مهمترین ویژگی‌های فرش بختیاری است

اسکندر ملکپور رئیس شرکت تعاونی فرش دستباف چهارمحال و بختیاری هم با اشاره به تنوع بالای فرش استان گفت: آفریده‌های چند صد روستای چهارمحال و بختیاری از نظر تنوع رنگ بی‌نظیراند.

 

او افزود: نوع و نحوه انتخاب رنگ در فرش‌های بختیاری یکی از مهمترین ویژگی‌های شناخته شده در این فرش هاست؛ نوع رنگ لاکی مورد استفاده و همچنین سبز خاص فرش‌های بختیاری از مهمترین ویژگی رنگ‌های فرش این استان است که با سایر موارد مشابه در دیگر فرش‌های ایران تفاوت دارد.

 

هنر رنگرزی

 

آقای سعیدی یکی از جامعه شناسان استان هم گفت: درگذشته زنان عشایر بختیاری در اوقات خاص یا به هنگام جابه جایی سالانه (کوچ) گیاهان رنگدار طبیعی را جمع آوری و خشک می‌کردند و سپس با شناختی که از خاصیت رنگ دهی آن‌ها داشتند؛ آن‌ها را در آب جوشانده و مایه رنگین آن‌ها را استخراج کرده و همراه با دندانه آب انار ترش مورد استفاده قرار می‌دادند و رنگ‌های با ثباتی به دست می‌آوردند؛ ولی در دوره حاضر متأسفانه رنگ‌های باثبات گیاهی جای خود را به رنگ‌های درخشان، ولی بی ثبات شیمیایی داده است و قالی‌های قدیمی تمام پشم به تولیدات جدید دارای تاروپود نخی تبدیل شده اند.

 

او معتقد است: این روش رنگرزی باعث تندی رنگ‌های خامه شده است.

 

گرد فراموشی بر صنعت رنگرزی می‌نشیند

اسکندر ملکپور رئیس شرکت تعاونی فرش دستبافت استان هم با گلایه از نبود انگیزه استادکاران قدیمی برای آموزش فنون رنگرزی اضافه کرد: تا ۱۵ سال قبل ۶۵ استادکار بنام و ماهر در حوزه رنگرزی فرش دستباف حضور داشتند که امروز تعدادشان به کمتر از شش نفر رسیده است.

 

او با اشاره به فوت یا از کارافتادگی اکثر این استادکاران افزود: متأسفانه استادکاران موجود هم تمایلی به آموزش تجربیات خود به نسل‌های امروز و از طرفی نسل‌های امروز هم تمایلی به یادگیری ندارند.

 

استادکاران رنگرزی

 

ملکپور به وجود فارغ التحصیلان رنگرزی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: بسیاری از دانش آموختگان دانشگاه‌ها هم فقط به صورت تئوری آموزش دیده اند و تجربه عملی ندارند.

 

مسئولان برای حفظ و نگهداری از هنر رنگرزی تلاش کنند

سیدعلی عسگری ارجنکی رنگرز برتر چهارمحال و بختیاری و معروف به پدر رنگ ایران اظهار کرد: از سن هشت سالگی در حرفه رنگرزی مشغول به فعالیت شدم.

 

او گفت: خامه‌هایی که در کارگاه خود با رنگ‌های گیاهی رنگ می‌کنم به دلیل بالا بودن ثبات رنگ به شهر‌های تبریز، همدان، اصفهان، یاسوج و نیشابور فرستاده می‌شوند که خوشبختانه تاکنون با استقبال خوبی همراه بوده است.

 

عسگری اضافه کرد: در حال حاضر تمامی رنگ‌های مربوط به خامه‌ها را با گیاهانی از جمله پوست گردو، پوست بادام، برگ انگور، گیاه گندل، گیاه جاشیر، اسپرک، نیل، روناس و برگ درخت توت و همچنین گل‌های فصلی تهیه می‌کنم.

 

کارگاه رنگرزی

 

او با بیان اینکه طی این سال‌ها با ورود به حرفه رنگرزی، ۴۰۰ نوع رنگ گیاهی و ثابت با کد و شناسنامه به ثبت رسانده‌ام، ادامه داد: اکثر رنگ‌های تولید شده من با استقبال خوبی مواجه شده اند و تاکنون هیچ استادی در کشور نتوانسته این تعداد رنگ را به ثبت برساند.

 

پدر رنگ ایران با تاکید بر اینکه این هنر قدیمی باید حفظ و نگهداری شود گفت: لازم است رایزنی‌هایی با مسئولان دست‌اندرکار و دانشگاه‌ها به منظور فراهم شدن آموزش و نگه‌داشتن اصالت فرش انجام شود.

 

او با اشاره به وجود دانشکده هنر در استان و معضل بیکاری افزود: سالانه تعداد زیادی دانشجو در رشته فرش از این دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند که بیشتر به دروس تئوری پرداخته و کار عملی چندانی انجام نداده‌اند، حال با حمایت مسئولان و آموزش عملی به این فارغ‌التحصیلان میتوان زمینه اشتغال آنها را در استان فراهم آورد.

 

عسگری با اشاره به اینکه از رنگ‌ها می‌توان در صنایع دستی برای تولید کیف، کفش و تزئینات و برای تولید گیوه استفاده کرد، خاطرنشان کرد: بسیاری از شغل‌ها وابسته به این صنعت هستند که باید حمایت لازم از این صنعت مهم و کاربردی در استان صورت گیرد.

 

بافت سالانه ۲۰۰ هزار مترمربع فرش در چهارمحال و بختیاری

علیرضا جیلان رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: فرش چهارمحال و بختیاری هم جنبه تجملاتی و هم جنبه کاربردی دارد و به علت ویژگی‌های خاص از جمله طرح و رنگ‌ها، گره‌های محکم و نوع مواد مصرفی که در آن استفاده می‌شود فروش خانگی و داخلی خود را حفظ کرده است.

 

او افزود: افزایش قیمت مواد و مصالح بافت فرش و محدودیت‌های ناشی از صادرات باعث شده است امسال فرش تولیدی در استان کاهش یابد.

 

جیلان با بیان اینکه به طور متوسط سالانه ۲۰۰ هزار مترمربع فرش در این استان بافته می‌شود افزود: این متراژ فرش در سال ۹۹ با کاهش چشمگیری همراه بوده است.

 

فرش دستباف

 

او با بیان اینکه ۱۰۰ بافنده فعال در استان وجود دارد اضافه کرد: از این تعداد ۵۰ هزار بافنده به طور مستمر قالی می‌‎بافند که اگر هر کدام از این بافندگان به طور میانگین در طول سال چهار متر مربع قالی ببافند، ۲۰۰ هزار مترمربع فرش در استان بافته می‌شود.

 

جیلان ادامه داد: امسال در حالی که انتظار می‌رفت با شیوع ویروس کرونا و کاهش فعالیت‌های بیرون از خانه، فرش‌بافی از رونق بیشتری برخوردار شود و بافندگان ساعات بیکاری بیشتری برای بافت فرش داشته باشند، اما گرانی مصالح و افزایش هزینه‌های تولید بر اساس گزارش تعاونی‌های، بافت فرش در استان در مقایسه با سال‌های گذشته کاهش داشته است.

 

او با بیان اینکه ۸۰ درصد فرش تولیدی در استان قابلیت صادرات دارد گفت: محدودیت‌های صادرات نیز سبب شده تا بافندگان انگیزه‌ای برای بافت فرش نداشته باشند.

 

جیلان با اعلام اینکه از گردش مالی فرش صادراتی در استان آمار مشخصی موجود نیست افزود: از آنجا که فرش استان با واسطه از طریق استان‌های دیگر صادر می‌شود و گمرک تخصصی در استان وجود ندارد، آمار مشخصی در خصوص میزان صادرات فرش تولیدی در استان در دست نیست.

 

او همچنین با بیان اینکه در سال‌های گذشته فرش تولیدی بافندگان به دو برابر قیمت در بازار‌های داخلی و خارجی به فروش می‌رسید، تصریح کرد: این در حالی است که امسال با افزایش قیمت مواد و مصالح، هزینه تولید فرش با قیمت عرضه آن در بازار تفاوت چندانی ندارد، از همین رو بافنده رغبتی برای تولید ندارد.

 

جیلان، ایجاد دهکده فرش را راهکاری برای رفع چالش‌های تولید فرش در استان برشمرد و گفت: با تکمیل زنجیره تولید، هزینه‌ها به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد و در این صورت بافندگان انگیزه بیشتری برای تولید فرش خواهند داشت.

 

چهارمحال و بختیاری امروزه به قطب تولید رنگ‌های طبیعی فرش ایران تبدیل شده و تا کنون بیش از یک هزار رنگ اصیل و طبیعی شناسایی شده در این استان به ثبت رسیده است.

 

گلیم و گبه، فرش، زیلو، جلوه‌ای خاص و منحصربه‌فرد می‌بخشد. شهرت جهانی قالی چالش‌تر و دیگر بافته‌های داری و نساجی استان موهون رنگرزی هنرمندان این هنر سنتی محسوب می‌شود.



:: بازدید از این مطلب : 495
|
امتیاز مطلب : 574
|
تعداد امتیازدهندگان : 189
|
مجموع امتیاز : 189
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان عضو پارک علم و فناوری خراسان گفت: برای نخستین بار در کشور، موفق به تولید و عرضه مکمل دارویی بهبود سندروم متابولیک بر پایه گیاه زرشک بانام تجاری گلوکوبر ۳۰۰ شده‌ایم.

دکتر کامران شورگشتی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۷ این شرکت دانش‌بنیان توسط جمعی از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تکیه‌ بر دانش فنی و ظرفیت‌های بومی و همچنین با هدف تولید فرآورده‌های دارویی موردنیاز کشور شکل گرفت. چشم‌انداز این مجموعه تبدیل‌شدن به یک شرکت موفق در زمینه‌ تولید داروهای دانش‌بنیان در دنیا است.

وی افزود: این شرکت برای نخستین بار در کشور موفق به تولید و عرضه مکمل دارویی بهبود سندروم متابولیک بر پایه گیاه زرشک بانام تجاری گلوکوبر ۳۰۰ شده است. سندروم متابولیک، شامل مجموعه‌ای از اختلالات، مانند فشارخون بالا، قند خون بالا، چربی بالای دور کمر و سطوح غیرطبیعی کلسترول یا تری گلیسیرید است که متأسفانه به شکل پیش‌رونده‌ای در حال همه‌گیری است.

مقالات بیشتر:گل فروشی پونک

شورگشتی درخصوص ضرورت تولید این محصول، تصریح کرد: انگیزه و نیت این شرکت از تولید این دارو، وجود چالش‌های قابل‌توجهی همچون هزینه‌های بالای درمان، نبود داروی مناسب در بازار دارویی کشور، مرگ‌ومیر ناشی شیوع گسترده سندرم متابولیک و سایر بیماری‌های مرتبط با این بیماری مزمن بوده که خوشبختانه، پس از تحقیقات علمی گسترده، با همکاری دانشکده داروسازی مشهد و حمایت ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به وقوع پیوسته است.

 وی اضافه کرد: کپسول گلوکوبر، یک فرآورده طبیعی حاوی عصاره تغلیظ شده ریشه و ساقه گیاه زرشک است که با داشتن مواد مؤثر متعدد از جمله ترکیب آلکالوئیدی بربرین، از طریق مکانیسم‌های مختلف به کنترل و بهبود این شرایط خطرآفرین کمک خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فضل دارو تأکید کرد: تولید این محصول، نه‌ تنها باعث کمک به بهبود و حفظ سلامت جامعه شده، بلکه کمک زیادی به تولید ارزش‌افزوده در زمینه فرآوری گیاهان دارویی بومی استان کرده، که این در نوع خود افتخار و دستاوردی مهم برای استان خراسان رضوی در کشور است.

شورگشتی تصریح کرد: نمونه مشابه این محصول در بازار دارویی آمریکا با قیمت ۲۵ دلار عرضه می‌شود، این در حالی است که محصول «گلوکوبر ۳۰۰» در بازار ایران، با یک‌پنجم آن یعنی فقط قیمت ۵ دلار، قابل‌دسترسی است. همچنین استفاده از عصاره این گیاه در محصول گلوکوبر باعث اثرپذیری بهتر و استفاده راحت‌تر نسبت به نمونه‌های موجود در بازار دارویی دنیا شده است.

این مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان عضو پارک علم و فناوری خراسان ادامه داد: محصول «گلوکوبر ۳۰۰» آخرین محصول شرکت فضل دارو نیست و بازار دارویی شاهد تولید و عرضه‌ محصولات شاخص و برجسته‌ بعدی این شرکت در آینده‌ای نزدیک خواهد بود.

وی با اشاره به تلاش بی‌وقفه و شبانه‌روزی مجموعه در جهت تحقیق و توسعه محصولات دانش‌بنیان دارویی، در خصوص مشکلات موجود در مسیر تولید، بیان کرد: یکی از مشکلات این حوزه، عدم وجود نظام اداری پاسخگو در سازمان غذا و دارو به تولیدکننده است، که این موضوع را به شکل‌های مختلف با سازمان در میان گذاشته‌ایم، اما متأسفانه باگذشت چند سال و تأکیدهای مداوم رهبر انقلاب به جهت رفع موانع تولید هیچ‌گونه تغییری در این روند اداری دیده نشده است.

 

شورگشتی اضافه کرد: در حال حاضر عمده‌ترین نیاز مجموعه، جذب سرمایه‌گذار به شکل مشارکتی برای تولید انبوه این محصول دانش‌بنیان، توزیع سراسری کالا در کشور و دسترسی و بهره‌مندی بیشتر بیماران مربوطه است.

مقالات دیگر:محضر عقد شیک



:: بازدید از این مطلب : 556
|
امتیاز مطلب : 540
|
تعداد امتیازدهندگان : 194
|
مجموع امتیاز : 194
تاریخ انتشار : یک شنبه 18 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

چگونه لکه سس گوجه فرنگی خشک شده را از فرش پاک کنیم؟

 

قالیشویی شمال تهران

استفاده از خدمات قالیشویی های حرفه ای، یکی از روش های ساده و البته مقرون به صرفه برای از بین بردن انواع لکه های فرش است. فرش های شما در قالیشویی، به کمک دستگاه های تمام اتوماتیک و مواد شوینده استاندارد و درجه ی شستشو داده می شوند.

 

رنگبرداری فرش دستباف

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، اقدام سریع برای پاک کردن انواع لکه های فرش، مهم ترین قدم شماست. لکه های سس گوجه فرنگی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نیازمند اقدامی سریع برای پاک کردن هستند. بنابراین چه سس گوجه فرنگی از دست کودک ریخته شده و متوجه نشده اید و یا آن که پس از میهمانی، متوجه ریختن لکه سس قرمز بر روی فرش شده اید، نگران نباشید. با کمک روش های زیر، همچنان می توانید به راحتی لکه را از فرش پاک کنید.

 

اگر لکه خیلی خشک شده است، آن را مجددا احیا کنید

ابتدا یک دستمال سفید و تمیز بردارید و با آب سرد کمی خیس کنید. تا حد ممکن لکه را به کمک این دستمال تمیز کنید. دقت کنید که دستمال های طرح دار، ممکن است باعث رنگ گرفتن فرش شوند. بنابراین بهتر است حتما از دستمال سفید تمیز استفاده کنید. ترجیحا از دستمالی استفاده کنید که دیگر نیازی به آن ندارید.

 

می توانید به کمک یک قاشق، مقدار کمی آب سرد را بر روی لکه سس قرمز خشک شده فرش بریزید. پس از آن، به کمک یک قاشق یا کاردک یا چاقوی کره خوری، سس را از فرش خارج کنید. سپس به کمک یک دستمال، محل را پاک کنید. دقت داشته باشید که فرش را بیش از حد خیس نکنید و تنها مقدار کمی آب بر روی لکه بریزید. همچنین لکه را از خارج به داخل تمیز کنید تا لکه پخش نشود.

 

در صورتی که لکه به قدری خشک است که با مرطوب کردن نیز احیا نشد، می توانید روی خدمات قالیشویی محدوده مرزداران حساب کنید.

 

از نوشابه های رژیمی کمک بگیرید

نوشابه های رژیمی فاقد قندها و رنگ های موجود در نوشابه های طعم دار هستند و بنابراین فرش را چسبناک نخواهند کرد که مورچه ها را به خود جذب کند.

 

برای پاک کردن لکه سس گوجه فرنگی به کمک نوشابه های رژیمی، ابتدا نوشابه را بر روی لکه بریزید تا کاملا لکه را پوشش دهد. (دقت کنید که از ریختن مقدار زیادی نوشابه روی فرش خودداری کنید) بعد از 1 تا 2 دقیقه لکه را با یک اسفنج کمی مرطوب شده یا پارچه سفید جاذب پاک کنید.

 

 

از جوش شیرین استفاده کنید

جوش شیرین یکی دیگر از مواد موثر برای از بین بردن لکه های گوجه فرنگی از روی فرش است. پس از آن که نوشابه های رژیمی را امتحان کردید و نتیجه نگرفتید، می توانید از جوش شیرین استفاده کنید.

 

یک قاشق مرباخوری جوش شیرین را با یک فنجان آب سرد و یک قاشق مایع ظرفشویی ترکیب کنید. یک دستمال تمیز بردارید و به کمک محلول تهیه شده، محل لکه را تمیز کنید. هنگام لکه گیری، لکه را از لبه های بیرونی به سمت مرکز تمیز کنید تا از پخش شدن آن جلوگیری شود. این مرحله را تا جایی تکرار کنید که لکه کاملا پاک شود.

 

در انتها، برای از بین بردن کاملا جوش شیرین و مایع ظرفشویی از فرش، یک پارچه سفید و تمیز مرطوب شده بردارید و محل را تمیز کنید. چنانچه فکر می کنید الیاف فرش شما حساس است و با جوش شیرین صدمه می بیند، بهتر است لکه بری را به قالیشویی خلیج فارس واگذار نمایید.

 

پراکسید هیدروژن

اگر بعد از امتحان روش های دیگر، هنوز مقداری از لکه سس گوجه بر روی فرش باقی مانده است، می توانید پراکسید هیدروژن را نیز امتحان کنید.

 

1 قسمت پراکسید را با 3 قسمت آب سرد مخلوط کنید و سپس آن را بر روی لکه بریزید. به یاد داشته باشید که از محلول آماده شده فقط برای پوشاندن ناحیه لکه دار استفاده کنید و بیش از اندازه بر روی فرش نریزید. یک حوله سفید را تا کنید و روی محلول قرار دهید. اجازه دهید پراکسید هیدروژن 30 دقیقه یا بیشتر بر روی لکه بماند.

 

قرار دادن حوله بر روی پراکسید هیدروژن، از تابش نور که احتمالا باعث سفید شدن فرش می شود، جلوگیری می کند. با این حال بهتر است هر چند دقیقه یک بار لکه را بررسی کنید تا مطمئن شوید مایع، رنگ فرش را تغییر نمی دهد. همچنین می توانید پیش از پاک کردن لکه با پراکسید هیدروژن، ابتدا از این محلول، روی یک قسمت خارج از دید فرش (مثلا فرش زیر مبل یا گوشه ها) امتحان کنید و مطمئن شوید که رنگ فرش را تغییر نمی دهد.

 

پس از آن که لکه را با پراکسید هیدروژن تمیز نمودید، محل را با آب سرد و یک پارچه تمیز، کاملا پاک کنید. این کار را تا جایی که پراکسید هیدروژن کاملا از فرش خارج شود، ادامه دهید.

 

در نهایت به کمک یک حوله یا چند دستمال تمیز، مابقی آب را از فرش خارج کنید. به یاد داشته باشید که اگر فرش کاملا خشک نشود، احتمال کپک زدن و پوسیدگی آن وجود دارد.

 

در صورتی که با وجود انجام دادن تمام مراحل فوق، لکه سس گوجه فرنگی هنوز بر روی فرش وجود دارد، می توانید از خدمات قالیشویی شادآباد استفاده نمایید.

 

 

 

استفاده از خدمات قالیشویی های حرفه ای، یکی از روش های ساده و البته مقرون به صرفه برای از بین بردن انواع لکه های فرش است. فرش های شما در قالیشویی، به کمک دستگاه های تمام اتوماتیک و مواد شوینده استاندارد و درجه ی شستشو داده می شوند.



:: بازدید از این مطلب : 543
|
امتیاز مطلب : 600
|
تعداد امتیازدهندگان : 203
|
مجموع امتیاز : 203
تاریخ انتشار : یک شنبه 18 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

چرخ خیاطی استوک ژانومه در بازار به عنوان کالای نو فروخته می‌شود

 

 

آموزشگاه آنلاین خیاطی

رئیس اتحادیه ماشین آلات دوخت و بافت (چرخ خیاطی) تهران با اعلام اینکه چرخ خیاطی‌های استوک با برند ژانومه در بازار مشکلات فراوانی را برای مصرف کننده ایجاد کرده است، گفت: اگر کل دنیا را هم بگردید قطعه یدک این کالا‌ها را پیدا نخواهید کرد.

قالیشویی تهرانپارس

 

چرخ خیاطی استوک ژانومه در بازار به عنوان کالای نو فروخته می‌شود

 

 

اقتصاد ۲۴ - عباس منزوی اظهار داشت: چرخ خیاطی‌های استوک با برند ژانومه که دیگر استفاده نمی‌شود توسط برخی با قیمت خیلی پایین خریداری و از دبی به بندرعباس، گناوه و... به داخل ایران منتقل و به مصرف کننده به عنوان چرخ خیاطی نو فروخته می‌شود.

 

وی ادامه داد: چرخ خیاطی‌های استوک ژانومه معضل اصلی را برای مصرف کننده و خانه‌دار ایجاد میکند. متاسفانه وزارت صمت تصمیم گرفت این کالا‌ها وارد کشور شود و بخش زیادی نیز به صورت قاچاق وارد می‌شوند.

 

منزوی عنوان کرد: در جلسه‌ای که به همین منظور در وزارت صمت برگزار شد شخصا به این تصمیم اعتراض کردم، اما حرف من را که متخصص این حوزه هستم، قبول نکردند.

 

ایشان خاطرنشان کرد: مصرف کننده‌ای که کالای استوک خریداری میکند باید بداند قطعه یدکی کالایی که خرید کرده وجود ندارد، چراکه مدل‌های چرخ خیاطی استوک سال‌هاست که دیگر تولید نمیشوند و اگر کل دنیا را هم بگردد قطعه یدکی آن را پیدا نخواهد کرد.

 

چرخ خیاطی‌های ژانومه که در بازار عرضه می‌شوند هم قاچاق بوده و هم استوک (کارکرده و دست دوم) هستند.



:: بازدید از این مطلب : 496
|
امتیاز مطلب : 605
|
تعداد امتیازدهندگان : 204
|
مجموع امتیاز : 204
تاریخ انتشار : شنبه 17 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

مصطفی قانعی، عضو کمیته ملی واکسن کرونا می‌گوید: از این پس در همه‌گیری کرونا به جای تعطیلی سراسری مشاغل، محدودیت تنها شامل کسانی می‌شود که یا ناقل بیماری‌اند یا واکسن نزده باشند

 همشهری نوشت: کنترل شیوع کرونا در ایران، این هفته، مدل دیگری را تجربه خواهد کرد. قرار است «مدیریت هوشمند کرونا» از این هفته به‌طور آزمایشی در استان قزوین اجرا شود و اگر موفق بود، به سایر استان‌ها هم تعمیم داده شود؛ طرحی که به‌گفته بسیاری از کارشناسان نظام سلامت، مهم‌ترین دستاورد آن کاهش پیامدهای اعمال محدودیت‌های کرونایی در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی سلامت است. با این حال اما با نگاهی به تجربه‌های نه چندان موفق قبلی در اجرای محدودیت‌های کرونایی، حالا نگرانی‌هایی از بابت اجرای درست، آن‌هم به‌صورت الکترونیکی وجود دارد.

کرونا در 19‌ماه گذشته، با 5پیک سنگین، براساس آمارهای رسمی جان بیش از 122هزار نفر را در ایران گرفته است. با اینکه روند ابتلا و مرگ، نزولی شده اما همچنان خطر وقوع پیک‌های بعدی کشور، کادر درمان را در حالت آماده‌باش قرار داده است. به‌طوری‌که پیش‌بینی‌ می‌شود که نه‌تنها در ایران که در سایر کشورهای دنیا، از اواخر و اوایل آبان، پیک جدیدی رقم بخورد. حالا با احتمال وقوع پیک‌های بعدی، مدیریت هوشمند کرونا، کلید خورد تا میزان ابتلا و مرگ‌ کرونا در پیک‌های بعدی را کاهش دهد. با این حال حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا تأکید می‌کند که «تمام این پیش‌بینی‌ها براساس اقدامات بهداشتی و رعایت جامعه، میزان واکسیناسیون و همچنین واریانت جدید می‌تواند متغیر باشد؛ یعنی اگر همین شرایط باشد و ما به ایمنی جمعی برسیم و همچنین مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، ممکن است شاهد پیک‌هایی مانند قبل نباشیم.» آخرین خبرها از وزارت بهداشت از تزریق دوز اول واکسن به بیش از 43میلیون نفرحکایت دارد و با توجه به اینکه جمعیت هدف برای واکسیناسیون 61میلیون نفر است، باید تعداد دوز دومی‌ها که بالای 18میلیون نفر است به 61میلیون نفر برسد. با همین وضعیت اما پیش‌بینی می‌شود که حتی اگر پیک بعدی رقم بخورد، باز هم تعداد مرگ‌ها افزایش قابل توجهی پیدا نخواهد کرد. هم‌اکنون پوشش واکسیناسیون در جمعیت بالای ۱۲سال ایران حدود 64.5درصد در یک دوز و 27درصد در 2دوز است اما با وجود پوشش مناسب واکسیناسیون، همچنان نگرانی از بازگشت جامعه به زندگی عادی و افزایش موارد ابتلا وجود دارد و به تأکید مسئولان تنها راه موجود مدیریت هوشمند کروناست، مشروط بر اینکه این طرح به سرنوشت دیگر سامانه‌های الکترونیک کشور دچار نشود.

مقالات بیشتر:شیشه بری

امتیاز ویژه برای واکسن‌زده‌ها

مهم‌ترین بحث در اجرای طرح مدیریت هوشمند، واکسیناسیون و مثبت‌نبودن تست‌هاست، این در حالی است که تاکنون بارها نسبت به اجباری‌شدن واکسیناسیون، اعتراض‌هایی صورت گرفته است. مصطفی قانعی، عضو کمیته ملی واکسن کرونا در این‌باره اما توضیح می‌دهد که مدیریت هوشمند کرونا به هیچ عنوان به‌معنای واکسیناسیون اجباری نیست؛ «با توجه به در خطربودن سایر افراد جامعه درصورت ابتلای هر فرد به کرونا و البته تزریق‌نکردن واکسن، دیگر خدمتی به فرد ارائه نمی‌شود و فرد واکسن‌نزده درصورت ابتلا با محدودیت‌های جدی مواجه خواهد شد. البته مخالفان واکسیناسیون هم قطعا تا چندی دیگر متوجه تأثیر مثبت این اتفاق خواهند شد.» این مسئول به اهداف اجرای مدیریت هوشمند کرونا و جایگزینی آن با قرنطینه‌های‌ سنتی اشاره می‌کند و می‌گوید: «از این پس در همه‌گیری کرونا به جای تعطیلی سراسری مشاغل، محدودیت تنها شامل کسانی می‌شود که یا ناقل بیماری‌اند یا واکسن نزده باشند. با راه‌اندازی سامانه هوشمند این طرح تمام بانک‌های اطلاعاتی، ترددها، ورود و خروج از کشور و تمام سامانه‌های اطلاعاتی به این سامانه متصل خواهند شد و تنها کسانی که واکسن زده‌اند و به شرط مبتلانبودن اجازه بازگشایی کامل کسب‌وکارهایشان را خواهند داشت.» به‌گفته این مسئول برای دسترسی به سامانه، شهروندان نیاز به ثبت‌نام و دریافت کد نخواهند داشت و اطلاعات افراد سالم و واکسینه‌شده در آن ثبت خواهد شد. اما درباره مشاغل و اصناف، آنها باید اطلاعات خود را در سامانه‌ای که آدرس آن به‌زودی اعلام می‌شود، ثبت‌ کنند. با اجرای این طرح چنانچه هر یک از هموطنان که واکسن تزریق نکرده باشد و یا آزمایش مثبت کرونا داشته باشد، مجوز بازگشایی فعالیت اقتصادی‌شان را نخواهند گرفت. قانعی درباره ترددهای بین‌شهری و حذف محدودیت‌ها برای سفرها هم بیان می‌کند: «اطلاعاتی ازجمله کدملی و شماره پلاک خودرو برای افرادی که واکسن دریافت کرده باشد در سامانه ثبت شده و درصورت سفر جریمه‌ای از سوی پلیس و دوربین مشمول این افراد نمی‌شود اما برای کسانی که واکسن نزده باشند جریمه‌ها همچنان برقرار است و میزان جریمه و نوع محدودیت‌ها هم به‌زودی از سوی دولت اعلام خواهد شد.»

از مدیریت هوشمند کرونا انتظار معجزه نداریم

تأکید بر اجرای مدیریت هوشمند کرونا در حالی مطرح است که محدودیت‌های کرونایی به شیوه سنتی در کشور ما تجربه اجرایی چندان موفقی نداشته و خسارت‌های اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی رقم زده است. این مسئله را بسیاری از کارشناسان تأیید می‌کنند و معتقدند که اجرای اصولی مدیریت هوشمند کرونا می‌تواند گره مشکلات ناشی از پاندمی کرونا و محدودیت‌ها باشد. علی اکبر حق‌دوست، اپیدمیولوژیست هم تأکید می‌کند که کرونا به اپیدمی مزمن و ادامه‌دار تبدیل شده و کسی هم نمی‌تواند براساس مستندات قوی پیش‌بینی کند که چه زمانی کرونا به مرحله کنترل کامل و حذف می‌رسد. در نتیجه باید بسیار هوشمندانه عوارضی که مدیریت خشک و سنگین کرونا روی اقتصاد، فرهنگ و روابط اجتماعی گذاشته است، کنترل شود. او به همشهری می‌گوید:«‌ما چاره‌ای جز مدیریت هوشمند نداریم و دنیا هم در این مسیر است. اصل سیاست اجرای این طرح مورد تأیید است اما 2نگرانی در این‌باره وجود دارد؛ اول بحث اعتماد به سامانه‌های این‌چنینی است. تجربه‌های قبلی نشان داده که در بحث یکپارچه‌سازی دیتابیس‌ها ما نمره خوبی نگرفته‌ایم. در این قضیه مهم‌ترین پاشنه آشیل همان ایرادهایی است که در جامعه تجارت و اقتصادی وجود داشته است. نگرانی دوم اجرای قوانین و مقررات است. اجرای این طرح باید خواسته مردم باشد و لازم است به آن پایبند باشند. باید ابزارهای قانونی کافی برای اعمال محدودیت‌ها و جرائم وجود داشته باشد.

 تجربه‌هی جهانی در قرنطینه‌های هوشمند

مهدی ویسی، مسئول اجرایی ستاد بحران کرونا در شمال لندن مدیریت هوشمند کرونا را اتفاق تازه‌ای در جهان نمی‌داند و به همشهری می‌گوید: «از ابتدای پاندمی کرونا در جهان، برخی کشورها قرنطینه‌های سخت و سنتی اجرا کردند و برخی هم قرنطینه‌های هوشمند. در مقام مقایسه بهترین کشوری که مدیریت بهتری درباره کرونا داشت کره‌جنوبی بود که پیش از توصیه‌های دارویی و درمانی و حتی واکسن، سیستم نظارتی هوشمند track and trace (ردیابی) را برای پیداکردن موارد ابتلا و قرنطینه آنها همچنین پیگیری افراد در تماس با مبتلایان اجرا کرد؛ اقدامی موفق که بعد از واکسیناسیون کاهش پیدا کرد اما نتیجه‌بخش بود.» به‌گفته ویسی، مدیریت هوشمند در برخی کشورها هم موفق نبوده است؛ «انگلیس و آمریکا جزو کشورهایی بودند که قرنطینه هوشمند را بعد از موج اول و تقریبا تابستان سال گذشته آغاز کردند اما در انگلیس این سیستم به‌دلیل تعداد بالای مبتلایان جوابگو نشد و عملا نتوانستند برای تمام بیماران محدودیت‌های هوشمند اجرا کنند. آن وقت روزانه 30هزار بیمار جدید افزوده می‌شد و اگر به‌طور متوسط 4فرد در ارتباط با مبتلایان درنظر می‌گرفتیم با یک جمعیت 120هزار نفری مواجه می‌شدیم. در مجموع باید روزانه حدود 150هزار نفر ردیابی می‌شدند  که قرنطینه‌کردن آنها کار مشکلی بود. به همین دلیل انگلیس در چند بازه زمانی باز قرنطینه‌های سنتی را مدنظر قرار داد.» البته ویسی معتقد است که قرنطینه‌های سنتی در تمام جوامع کارساز نیست و در کشورهایی مثل چین که قوانین بسیار سختگیرانه و خشن برای مردم درنظر گرفته می‌شد می‌تواند راه‌حل باشد اما در کشورهایی ازجمله ایران و دیگر کشورها اجرای سختگیرانه این محدودیت‌ها به هیچ‌وجه امکان‌پذیر نیست.» او به شکل دیگری از مدیریت هوشمند کرونا در نیوزیلند و استرالیا اشاره می‌کند و می‌گوید: «در نیوزیلند تعداد مرگ‌ومیر تا پیش از آغاز واکسیناسیون پایین و دلیل آن قرنطینه‌های مرزی بود. حتی پس از برداشته‌شدن ممنوعیت ورود به این کشور، باز هم مسافران 14روز قرنطینه کامل داشتند و کنترل خوب بیماری صورت می‌گرفت. البته چندین بار همه‌گیری‌های بسیار کوچک در حد چند ده یا چند صد نفر در این کشور شاهد بودیم که با قرنطینه‌های استانی 5تا 7روزه کنترل شد. در استرالیا هم وضعیت به همین شکل بود اما پس از ورود واریانت دلتا معادلات به هم ریخت؛ چرا که قدرت انتقال آن نسبت به‌سویه‌های قبلی بیشتر بود، به همین‌خاطر مشکلات زیادی ایجاد کرد.» به‌گفته این مسئول، هم‌اکنون قرنطینه‌های هوشمند در هر جامعه‌ای با توجه به سرعت واکسیناسیون و اینکه چه میزان از افراد یک کشور واکسینه شده باشند در حال تغییر است؛ «در این‌باره حتی نخست‌وزیر نیوزیلند اواسط هفته گذشته اعلام کرد که باید در قرنطینه‌های هوشمند قبلی به‌روزرسانی صورت بگیرد. ازجمله اینکه با توجه به واکسیناسیون گسترده صرف داشتن تماس با فرد بیمار دیگر باعث قرنطینه فرد نخواهد شد مگر اینکه تست PCR مثبت وجود داشته باشد.»

مقالات دیگر:آسایشگاه سالمندان



:: بازدید از این مطلب : 497
|
امتیاز مطلب : 580
|
تعداد امتیازدهندگان : 197
|
مجموع امتیاز : 197
تاریخ انتشار : شنبه 17 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

تحقیق نشان داد که میزان استفاده مردم از موسیقی برای تنظیم خلق و خوی خود، به همان اندازۀ استفاده از کافئین یا الکل برای این کار موثر است.

به گزارش اخبار کوهپایه مردم زیادی در سراسر جهان روزانه به موسیقی گوش می‌دهند؛ اما چگونه می‌شود از موسیقی در علم پزشکی و برای تغییر حال و هوای بد استفاده کرد؟ این دقیقا چیزیست که آکادمی صدادرمانی بریتانیا (BAST) سال‌ها به دنبال یافتن پاسخی برای آن بود.

این آکادمی به تازگی نتیجه یکی از تحقیقات خود در این زمینه را منتشر کرده است که به موضوع «گوش دادن به موسیقی با اهداف درمانی» پرداخته؛ برخی از نتایج منتشر شده شگفت‌انگیز هستند.

پیش از این ثابت شده بود که موسیقی با تاثیرگذاری بر سیستم عصبی بدن، باعث بهبودی وضعیت سلامت ما می‌شود؛ اما چه نوع موسیقی‌هایی باعث برانگیختن پاسخ‌های عصبی مثبت می‌شود و چه مدت باید به یک موسیقی گوش داد تا بتوان این پاسخ‌های عصبی مثبت را فعال کرد.

مقالات بیشتر:آموزشگاه موسیقی غرب تهران

آکادمی صدادرمانی بریتانیا برای انجام این تحقیق، آزمایشات خود را روی ۷ هزار و ۵۸۱ نفر از سراسر جهان انجام داد. نتایج نشان داد که ۸۹ درصد از شرکت کنندگان در این پروژه، موسیقی را برای حفظ سلامتی و اینکه روحیه خوبی داشته باشند، بسیار ضروری دانسته‌اند.

موسیقی برای رسیدن به آرامش

بر اساس نتایج این تحقیق، با گوش دادن به یک موسیقی برای مدت ۱۳ دقیقه، می‌توان به آرامش رسید. برای این کار باید موسیقی‌هایی با ریتمی آرام، ملودی‌های ساده و بدون شعر انتخاب کرد.

تحقیقات نشان داد که بطور مثال گوش دادن به آهنگ‌های آرام گروه Marconi Union علائم اضطراب را تا ۶۵ درصد کاهش داده است.

پس از انجام این آزمایش، فشارهای عضلانی در بدن آزمایش شوندگان به میزان ۷۹ درصد کاهش یافته، ۸۴ درصد از آنها گفته‌اند افکار منفی که ذهنشان را همواره مشغول می‌کرده ناپدید شده و ۸۲ درصد نیز گفتند که احساس آرامش و رضایت خاطر می‌کنند و توانسته‌اند راحت بخوابند.

موسیقی برای شاد شدن

از دیگر یافته‌های تحقیق اینکه تنها ۹ دقیقه گوش دادن به آهنگ‌هایی با ریتمی تند و پویا که دارای محتوا و شعری شاد باشد، باعث شده است که سطح انرژی در ۸۹ درصد از شرکت کنندگان افزایش یابد، ۶۵ درصد احساس خوشحالی کنند و بیشتر بخندند، ۸۲ درصد احساس کنند که می‌توانند هر کاری را انجام دهند و ۸۲ درصد نیز احساس کنند که بهتر می‌توانند زندگیشان را کنترل کنند و تاثیر مثبت آنها بر اطرافیان بیشتر شده است.

موسیقی برای رفع احساس غم و اندوه

توانایی در رها کردن غم واندوه یک مهارت مهم برای داشتن زندگی آرام و خوب است.

 

تحقیقات نشان داد که ۱۳ دقیقه گوش دادن به یک موسیقی آرامش بخش که شنونده می‌تواند با آن ارتباط برقرار کند، باعث می‌شود که او احساس تسکین کند، احساس تحقیر کمتر و در مقابل احساس ثبات بیشتری بکند، و کمتر در مقابل موضوعات تحریک کننده واکنش نشان دهد.

۸۷ درصد از شرکت کنندگانی که دچار غم و اندوه بودند پس از شنیدن یک موسیقی آرامش بخش اعلام کردند اکنون از لحاظ احساسی وضعیت پایدارتری دارند، ۸۴ درصد اعلام کردند که احساس درهم شکستگی کمتری می‌کنند، ۹۱ درصد احساس تسکین و رهایی کردند و ۸۴ درصد نیز گفتند که توانستند وضعیت غم و اندوه را پشت سر بگذارند.

تحقیقات همچنین نشان داد که گوش دادن به موسیقی‌های آرامش بخش برای آرام کردن بیماران و کاهش سطح اضراب آنها بسیار موثر است؛ از جمله برای آرام کردن بیماران قبل از انجام عمل جراحی.

موسیقی برای تمرکز

اگرچه افراد کمی هستند که از موسیقی برای رسیدن به تمرکز استفاده می‌کنند، اما مطالعات نشان داد آنهایی که دست به چنین کاری می‌زنند، نتیجه بهتری از کار و فعالیت خود می‌گیرند.

شرکت کنندگان در این پروژه پس از ۱۳ دقیقه گوش دادن به موسیقی‌های آرامش بخش نتایج قابل توجهی را اعلام کردند: ۸۱ درصد از آنها گفتند که ذهن صاف‌تر و بازتری دارند، ۹۱ درصد توانایی بهتری برای انجام کارهایشان داشتند و ۸۹ درصد راحت‌تر می‌توانستند تصمیم گیری کنند.

در گزارش این تحقیق به همگان توصیه شده است که گوش دادن به موسیقی را در برنامۀ روزانه زندگی بگذارند و به این تریتب تنها با صرف ۱۳ دقیقه زمان، تفاوت قابل توجهی در کیفیت زندگی خود بوجود آورند.

تحقیق همچنین نشان داد که میزان استفاده مردم از موسیقی برای تنظیم خلق و خوی خود، به همان اندازۀ استفاده از کافئین یا الکل برای این کار موثر است.

مقالات دیگر:قالیشویی مرزداران



:: بازدید از این مطلب : 512
|
امتیاز مطلب : 612
|
تعداد امتیازدهندگان : 197
|
مجموع امتیاز : 197
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

وزیر ورزش و جوانان:

ورزش بانوان با برنامه ریزی و نگاه ویژه خودکفا و مستقل می شود

باشگاه ورزشی بانوان پونک

 

قرچک- وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اینکه ورزش می‌تواند اوقات فراغت مناسبی برای نوجوانان و جوانان به ویژه بانوان ایجاد کند گفت: ورزش بانوان با برنامه ریزی و نگاه ویژه خودکفا و مستقل می شود.

 

جراح مغز و اعصاب

به گزارش خبرنگار مهر، سید حمید سجادی صبح سه‌شنبه در حاشیه سفر یک روزه به شهرستان‌های جنوب شرق استان تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه این منطقه از سوابق خوب و اصیل ورزشی و باشگاه‌های ارزشمند بهره مند است اظهار داشت: به همین دلیل مصمم شدیم که در این منطقه حضور پیدا کنیم و از نزدیک موارد و مشکلات ورزشی شهرستان‌های ورامین و پیشوا و قرچک را بررسی کنیم.

 

سجادی با اشاره به اینکه ورزش می‌تواند اوقات فراغت مناسبی برای نوجوانان و جوانان به ویژه بانوان ایجاد کند گفت: در برنامه‌های ورزشی نگاه ویژه‌ای به ورزش بانوان در دستور کار قرار دارد و از همین رو باید تمهیداتی اندیشید که با تقویت ورزش بانوان، این حوزه خودکفا و مستقل شود.

 

وزیر ورزش و جوانان از بهره برداری از ورزشگاه ولی عصر (عج) شهرستان قرچک برای سال ۱۴۰۱ خبر داد و عنوان داشت: برای تکمیل این پروژه از طریق منابع اعتباراتی اختصاص یافته که انشاالله بتوانیم این پروژه را برا ی استفاده مردم به بهره برداری برسانیم.

 

وی با تاکید بر اینکه دولت در تأمین منابع طرح‌ها با محدودیت بودجه روبرو است، گفت: درصدد هستیم بخشی از منابع مالی طرح‌ها را از محل اعتبارات بخش خصوصی و خیران ورزشی تأمین کنیم تا این پروژه هرچه سریع‌تر به بهره برداری برسد.

 

گفتنی است که وزیر ورزش و جوانان از تمرینات تیم والیبال شهرداری ورامین در سالن شهید گلعباسی دیدن کرد و با ورزشکاران به گفت و گو پرداخت.

 


:: بازدید از این مطلب : 548
|
امتیاز مطلب : 594
|
تعداد امتیازدهندگان : 199
|
مجموع امتیاز : 199
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 مهر 1400 | نظرات ()